Gündem Kadıköylüler'in itirazına ret!

Kadıköylüler'in itirazına ret!

Paylaş
Kadıköylüler'in itirazına ret!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kadıköylüler'in 'Kadıköy Meydan' ve 'Haydarpaşa Gar' projelerine dilekçeli itirazlarını kabul etmedi. Selami Öztürk konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi

Kadıköy Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı "Haydarpaşa Garı" ile "Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı"na itirazları görüşen Belediye Meclisi, ret kararı verdi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, plana hem Kadıköy Belediyesi’nin hem de Kadıköylüler’in itirazı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

'İSKİ VE İSPARK ALANLARI UYGUN'


Öztürk, vatandaşların dilekçelerle yaptıkları itirazların dikkate alınmadığını öne sürerek, şunları kaydetti "Planın adı, Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı. Ancak, bu planda korunan bir şey yok. Anıtlar Kurulu, Haydarpaşa Garı’nın tarihi işlevinin sürmesi görüşünü kararlaştırdı. Buna rağmen, Haydarpaşa Garı çevresinde büyük bir yapılaşma yoğunluğu getiriliyor. Haydarpaşa Garı için ’kültürel tesis, konaklama alanı, alt katlar gar, üst katlar konaklama tesisi’ ifadesi kullanılıyor. Yani oraya nostaljik bir tren gelecek, üstüne yine otel yapacaklar. Planda, Atatürk Anıtı’nın bulunduğu meydan 4 bin 729 metrekarelik bir alan olarak ayrılıp, fuar, panayır ve festival alanı olarak planlanmış. Fuar alanı için Atatürk Anıtı’nın bulunduğu yer dışında başka yer bulunamamış. Oysa meydana yakın İSKİ ve İSPARK’ın geniş alanları var. Fuar için bu bölümler uygun."

Haberin Devamı

PLANIN İPTALİ İÇİN DAVA AÇACAĞIZ

Kadıköy’e yakışır bir meydan istemiyle plana itiraz ettiklerini belirten Öztürk, şu ifadeleri kullandı "Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Şubat’taki oturumunda itirazları görüşen İmar Komisyonu’nun raporunu oylamaya sunarak, itirazların tamamını reddetti. Kadıköylüler’in hiçbir görüşünü ve itirazını dikkate almadılar. Bunu kabul edemeyiz. Konuyu yargıya taşıyoruz. Bölge İdare Mahkemesi’ne planın iptali için dava açacağız. Bu plan bizim ve Kadıköylüler’in görüşü alınmadan yapıldı. İtirazlarımız var ve yasal yollardan hakkımızı arayacağız."

AA