Gündem Kadın kasaplar erkekleri aratmadı

Kadın kasaplar erkekleri aratmadı

Paylaş
Kadın kasaplar erkekleri aratmadı

Bursa'da Kurban Bayramı'na, erkeklere taş çıkaran kadın kasaplar damgasını vurdu. Ellerine bıçak alıp koyun yüzen kadınlar, bu zamana kadar yaralanmadıklarını söyledi

Bayram namazını kılan vatandaşlar, kurbanlarını kesmek için pazar yeri ve yeşil alanlara akın etti. Soğanlı Mahallesi’ndeki yeşil alanlar, kurbanını kesmeye çalışanlarla doldu. Erkeklerin kestiği hayvanların yüzülmesine kadınlar da yardım etti. Eline bıçağı alan kadınlar, eşlerine taş çıkardı.

Haberin Devamı

4 SAATTE 20 KÜÇÜKBAŞ

İki çocuk annesi Ayşe Altın (41), kasaplık yapan eşine her bayram yardım ettiğini belirterek “Kesilen hayvanı parçalamayı ve derisini yüzmeyi kasap olan eşimden öğrendim. Akşama kadar kaç tane koyun keseriz bilmiyorum ama 4 saat içinde 20 ayrı küçükbaş hayvan kestik" dedi.

Kendi kurbanlarını kesen Yüksel Uygun ise, eşinin kendisine yardım ettiğini, küçüklükten beri hayvan kesimi yapabildiğini söyledi. Erkeklerin kendilerini yaralamalarına anlam veremediğini ifade eden Uygun “Bugüne kadar kendimi hiç yaralamadım. Konya’da küçüklüğümden beri hayvanların arasında yaşadığım için kesmesini, yüzmesini her şeyini iyi bilirim. Erkekler gelsin, kurbanın nasıl kesileceğini görsün” diye konuşturdu.

Haberin Devamı

Kadın kasapların yaptıklarına hayran kalan çevredeki vatandaşlar ise "Allah nazardan saklasın" yorumunu yaptı.

İHA