Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

17 Ekim 2021, Pazar 10:40 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

KAHVALTIYA NE YAPABİLİRİM? PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ


HELLİM PEYNİRİ KIZARTMASI TARİFİ

HELLİM PEYNİRİ KIZARTMASI TARİFİ

Hellim peyniri kızartması malzemeler

  • 1 küçük paket hellim peyniri
  • Tereyağı

HELLİM PEYNİRİ KIZARTMASI YAPILIŞI

Hellim peyniri çok tuzlu ise kızartmadan önce 15 dakika suda bekletin. Daha sonra çıkartın süzülsün. Hellimi çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Yapışmaz tavaya sıvıyağ ekleyin. Yağ kızınca peynirleri ekleyin. Kızarmaya başlayınca tavadan peynirleri alın.


MIHLAMA TARİFİ

MIHLAMA TARİFİ

Mıhlama malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gram Trabzon peyniri

MIHLAMA YAPILIŞI

Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin. Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın. Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın. Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. 


TAHILLI SİMİT TARİFİ

TAHILLI SİMİT TARİFİ

Tahıllı simit malzemeler

  • 2, 5 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı maya

Tahıllı simit üzeri için

  • 1 çorba kaşığı keçiboynuzu özü
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • Keten tohumu veya chia tohumu
  • Ay çekirdeği içi

TAHILLI SİMİT YAPILIŞI

Karıştırma kabına unu ekleyelim ve ortasında delik açalım. Delik bölümüne ılık sütü, balı ve mayayı ekleyip aktif hale getirelim. Unun üzerine tuz ekleyip iyice yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 40 dakika kenarda bekletelim ve mayalanmasını sağlayalım. Mayalanma süresi bitiminde hamurdan parçalar kopartıp simit şeklini verelim. Bir tabakta keçiboynuzu özünü suyla karıştırarak kıvamını açalım ve elimizde hazırladığımız simitleri bu karışıma batıralım. Daha sonra çekirdek ve keten tohumlu karışıma simiti batırıp pişirme kağıdı serdiğimiz tepsinin içine alalım.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 12 - 18 dakika pişirelim.


ÇILBIR TARİFİ

ÇILBIR TARİFİ

Çılbır malzemeler

  • 6 bardak su
  • 3 yumurta
  • 1 kaşık üzüm sirkesi
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • Pul biber 
  • Kekik 
  • Tuz

ÇILBIR YAPILIŞI

Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Yumurtaları servis tabağına alın. Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin. Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. Sıcak servis edin.


KETE TARİFİ

KETE TARİFİ

Kete malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 7 yemek kaşığı tereyağı

KETE YAPILIŞI

Tavaya iki kaşık tereyağı ile yarım su bardağı un koyup kavurun. Kalan un ve tereyağına süt ve tuz ilave edin. Bu karışıma sütün bir miktarı ve şeker ile önceden kabartılmış maya ekleyip, hamur elde edin. Yaklaşık bir saat beklettiğiniz hamuru 6 parçaya bölün. Her bir parçanın ortasını açıp içine kavrulmuş un koyun ve tekrar kapatın. Yağlanmış tepsiye ters şekilde koyup elle düzleştirin, üzerini çatalla delin. Bütün bezeler bittikten sonra üzerine yumurta sürerek fırına verin. 180 derecede kızarana kadar pişirin.


MAYASIZ PİŞİ TARİFİ

MAYASIZ PİŞİ TARİFİ

Mayasız pişi malzemeler

  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

MAYASIZ PİŞİ YAPILIŞI

Yoğurt, yumurta ve suyu çırpma teliyle çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu da yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan iki beze elde edin. Bezeleri merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın. Bir kalıp ya da çay bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Yapışmaz tavanızı iyice yağlayın. Yağ kızınca hamurlarınızı tavaya alıp altını üstünü iyice kızartın. Kağıt havlu serilmiş bir tepside bir süre bekleterek fazla yağlarının çekilmesini sağlayın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (17 Ekim 2021)