Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

31 Ekim 2021, Pazar 11:51 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

KAHVALTIYA NE YAPABİLİRİM? PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ


PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

Paçanga böreği malzemeler

  • 3 yufka
  • 200 gram dil peyniri
  • 200 gram çemensiz pastırma
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

PAÇANGA BÖREĞİ YAPILIŞI

Yufkaları üst üste serin ve dört eşit parçaya ayırın. Sonra 12 eşit üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz pastırmayı küçük parçalar halinde dilimleyin. Dil peynirini de uzun ince parçalar halinde kesin. Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri ortadan ayırarak ince parçalar halinde kesin. Süt ve yumurtayı bir kasede çırparak üçgen yufkaların üzerine sürün. Üçgenlerin geniş taraflarına bir dilim pastırma koyun. Bir parça dil peyniri, domates ve yeşilbiber de ekleyin. Ardından yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak sarın. Yağı tencerede kızdırın ve böreklerinizi yağda kızartın.


PATATESLİ OMLET TARİFİ

PATATESLİ OMLET TARİFİ

Patatesli omlet malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Tercihe göre baharat

PATATESLİ OMLET YAPILIŞI

Patatesleri soyup iyice yıkayın. Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın. Yapışmaz tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin. Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın. İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin. Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.


KAŞARLI PATATESLİ MÜCVER TARİFİ

KAŞARLI PATATESLİ MÜCVER TARİFİ

Kaşarlı patatesli mücver malzemeler

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

KAŞARLI PATATESLİ MÜCVER YAPILIŞI

Patatesleri soyun ve rendeleyin. Elinizle fazla suyunu sıkın. Kaşar peyniri, unu, yumurtayı ve patatesleri bir kapta karıştırın. Tuzu kontrol ederek ekleyin ve karabiberi üzerine koyun. Bütün malzemeler karıştıktan sonra sıvı yağ eklediğiniz tavada yağ kızınca kaşık yardımıyla tavaya karışımdan küçük parçalar koyun. Sıcak servis edin. 


DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

Dereotlu poğaça malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Dereotlu poğaça içi için:

  • Peynir

Dereotlu poğaça üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu
  • Mavi haşhaş

DEREOTLU POĞAÇA YAPILIŞI

Dereotunu yıkayıp kurulayın ve saplarını kesip yapraklarını ince kıyım doğrayın. Unu yoğurma kabına alın üzerine kabartma tozunu serpin. Unun ortasını havuz gibi açın. Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurt, sıvı yağ, sirke, mahlep, tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse biraz daha un ekleyin. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Oval şeklinde açıp içine yeteri kadar peynir koyun ve açık uçları pide şeklinde kapayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın. Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün. Üzerinde susam, çörek otu veya mavi haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


PATATESLİ RÖŞTİ TARİFİ

PATATESLİ RÖŞTİ TARİFİ

Patatesli röşti malzemeler

  • 3 adet patates(haşlanmış, rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet kapya biber(doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber(doğranmış)
  • 1/2 demet taze soğan(doğranmış)
  • 100 gram kaşar peyniri(rendelenmiş)

PATATESLİ RÖŞTİ YAPILIŞI

Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin.


YUMURTASIZ MENEMEN TARİFİ

YUMURTASIZ MENEMEN TARİFİ

Yumurtasız menemen malzemeler

  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan (isteğe bağlı)
  • Sıvıyağ
  • Tuz

YUMURTASIZ MENEMEN YAPILIŞI

Bir tavaya sıvıyağ ekleyin ve üzerine ince ince doğranmış soğanları ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yemeklik doğrayın. Hem kapya biberi hem de yeşil biberi soğanların üzerine ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Kabukları soyulan domatesleri küp küp doğrayın. Yumuşayan biberlerin üzerine ekleyin ve domatesler eriyene kadar pişirin. Üzerine tuz ve istediğiniz baharattan atıp servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (31 Ekim 2021)