Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...

21 Kasım 2021, Pazar 11:49 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam ya da misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.

KAHVALTIYA NE YAPABİLİRİM? PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ


KAYGANA TARİFİ

KAYGANA TARİFİ

Kaygana malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kaygana pişirmek için:

  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı

KAYGANA YAPILIŞI

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Yumurtaları ayrı bir kaseye alıp çırpın. Daha sonra unlu karışımla birlikte yumurtaları karıştırıp iyice çırpın. İçerisine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve dereotunu ilave edip iyice çırpın. Krep tavasını ocakta ısıtın. Bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup yağ kızınca kaygana hamurundan bir kepçe tavaya dökün. Altlı üstlü çevirerek kızartın. Bütün kaygana hamuru bitene kadar bu işlemi yapın.


TAZE SOĞANLI OMLET TARİFİ

TAZE SOĞANLI OMLET TARİFİ

Taze soğanlı omlet malzemeler

  • 1 demet taze soğan
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Tercihe göre baharat

TAZE SOĞANLI OMLET YAPILIŞI

Patatesleri soyup iyice yıkayın. Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın. Yapışmaz tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin. Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın. İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin. Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.


SÖĞÜŞ SALATA TARİFİ

SÖĞÜŞ SALATA TARİFİ

Söğüş salata malzemeler

  • 1 adet iri domates
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2 adet salatalık
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çıtır ekmek (tercihe göre)

SÖĞÜŞ SALATA YAPILIŞI

İlk olarak domates ve salataların kabuklarını soyun. Ardından biberleri yıkayın ve uç kısımlarını kesin. Tüm malzemeleri iri iri doğrayın ve geniş bir kap içerisine ekleyin. Çıtır ekmek kullanmak istiyorsanız, bayatlamış ekmekleri fırında ısıtıp küçük parçalar halinde salataya ekleyebilirsiniz. Son olarak tuz, kekik ve zeytinyağını salataya ilave edin ve tüm malzemeleri karıştırın.


SİMİT TOST TARİFİ

SİMİT TOST TARİFİ

Simit tost malzemeler

  • 2 simit

Arası için

  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 4 çeri domates
  • 12 dilim sucuk

SİMİT TOST YAPILIŞI

Simitleri bütün olarak ortadan ikiye kesin. İki parçanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesler ve sucuk dilimlerini kaşar peynirinin üzerine paylaştırın. Diğer parçaları üzerine kapatıp tost makinesinde kızartın. Sıcak servis yapın.


ZEYTİN SALATASI TARİFİ

ZEYTİN SALATASI TARİFİ

Zeytin salatası malzemeler

  • İstediğiniz miktarda yeşil zeytin
  • iki adet domates
  • 6-7 dal maydanoz
  • İsteğe göre iki tane yeşil soğan
  • Bir tutam tuz
  • Arzuya göre pul biber
  • Bir tutam kekik
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi

ZEYTİN SALATASI YAPILIŞI

İstediğiniz miktarlarda çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri bir servis tabağına ya da karıştırma kabına ilave edin. Ayrı bir yerde domatesi soyup ince ince doğrayın ve zeytinlere ilave edin. Ardından isteğe göre yeşil soğanı ve maydanozu da ince ince doğrayın ve ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağını ve pul biberi ilave edin harmanlayın.


SALÇALI SOSİS TARİFİ

SALÇALI SOSİS TARİFİ

Salçalı sosis malzemeler

  • 8 adet sosis
  • 1 yemek kaşığı tepeleme salça ( karışık)
  • Sıvıyağ
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz

SALÇALI SOSİS YAPILIŞI

Sıvıyağı tencerede kızdırın ve üzerine salçayı ekleyin. Kavrulan salçaya dilimlediğiniz sosisleri ekleyin ve 2 dakika kavurun. Üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Sosisler iyice pişince sıcak servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Bulaşık makinesinde pişen yemeklerin besin değeri kaybolmuyor!