Dünya Dondurma Günü kapsamında dondurma seçimi konusunda tüketicilere önerilerde bulunan Dondurma Üreticisi Serdar Kemahlı; dondurma üretiminde kullanılan her bir malzemeyi titizlikle teste tabi tutan, bünyesinde tam zamanlı gıda mühendisi ile taze üretim yapan, hijyenik, güvenilir, şeffaf bir yönetim anlayışıyla üretim gerçekleştiren markaların ürettiği doğru dondurmaların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
DONDURMANIN FORMÜLÜ DOĞALLIKTAN UZAKLAŞMAMALI
Herkes tarafından sevilen ve iyi bir tatlı alternatifi olarak görülen dondurmanın besleyici özelliğini koruyabilmesi için bazı standartlara vurgu yapan Serdar Kemahlı "Öncelikle dondurmaların içeriğinde katkı maddesi, aroma, kimyasal kıvam artırıcı, renklendirici, hazır şurup veya yapay tatlandırıcı gibi unsurların yer almaması gerekiyor.
Dondurmayı oluşturan her bir ham maddenin teste tabi tutulması, tarım ilacı (pestisit) kullanılmaması, dört mevsim taze ve doğal malzemelerin tercih edilmesi ve yüksek kaliteli sütün doğru pastörizasyon işlemlerinin ardından üretime dahil edilmesi önemli.
Dondurmanın satışa sunulduğu mekanda da gerekli tüm hijyen kurallarının uygulanması, dondurma üretimi yapılan tesis ve ham madde tercihi kadar önem taşıyor” açıklamasında bulundu.