Türkiye (Son Dakika) Kan bağışında yeni dönem

Kan bağışında yeni dönem

Paylaş
Kan bağışında yeni dönem

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, kan bağışları, corona virüsle mücadele ve ramazan yardımları konusunda açıklamalarda bulundu. Kınık, şu ana kadar 76 milyon liralık bir yardım bütçesi ile ulaşılan ihtiyaç sahibi sayısının 5 milyonu geçtiğini söyledi. Corona virüs sürecinde kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için, ''Önümüzdeki günlerde Kızılay’ın www.kanver.org internet sitesi üzerinden elektronik olarak da bu randevu ve bildirim sistemini kendileri de doldurabilecekler. Böylece sokağa çıkmama uygulamasına takılmaksızın Türkiye’nin 300 noktasındaki kan merkezlerine gelebilirler'' dedi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, kan bağışları, corona virüsle mücadele ve ramazan yardımları konusunda hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtlandı.

Haberin Devamı

Corona virüs ve Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay kan stokları azaldığı için kan bağışı çağrı yapıyorsunuz. Bu çağrılarınız karşılık buluyor mu?

Kan bağışı çağrılarımıza vatandaşlar karşılık verdi. Çağrı yaptığımız günün hemen ertesinde bağışlar iki katına ulaştı ve artarak devam etti. Normal günlerde aldığımız kan bağışları seviyesinde ilerliyoruz. Kritik stoklarımızın üzerine çıktık. Karşılanamayan kan talebi yok. Kan bağışlarımız normale dönüyor. Ama rehavete kapılmamamız gerek. Önümüzdeki günlerde özellikle haziran-temmuz gibi normalleşmeye başlanılan zamanlarda ihtiyaçlar daha fazla olacak.

İmmün plazmalar 3 bin 750 hastaya uygulandı

Corona virüs sürecinde kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlara daha fazla imkan ve kolaylık sağlanamaz mı?

Haberin Devamı

Bu konu zaten İçişleri Bakanlığı genelgesinde istisna olarak tutuldu. Kızılay’a kan vermek için evinden çıkanlar, sokağa çıkma yasağından muaf. Bizler kendilerine zaten SMS gönderiyoruz. Önümüzdeki günlerde Kızılay’ın