Gündem 'Kanlı Ay' büyüledi

'Kanlı Ay' büyüledi

Paylaş
'Kanlı Ay' büyüledi

Dünyanın bazı şanslı bölgeleri bugün, ender görülen bir Ay tutulmasına tanık oldu. Gün doğumuyla neredeyse eşzamanlı gerçekleşen tutulmanın hemen ardından Ay kızıl renge büründüğü için bu gök olayına 'Kanlı Ay' deniyor

Bugün Kuzey Amerika, Avustralya, Güney Amerika'nın batısı ve Doğu Asya'da yaşayanlar sabahın ilk ışıklarından önce muhteşem bir Ay tutulmasına tanık oldu.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer21984","21984","201410","21984-194194.jpg","1", "0","'Kanlı Ay' büyüledi");

Türkiye saati ile 13.25'te zirve noktasına çıkan ve Afrika ile Avrupa kıtasının yanı sıra ülkemizden de gözlemlenemeyen tam tutulma toplamda 1 saat sürdü. Bu olay sırasında önce Dünya'nın gölgesine giren Ay, daha sonra bu gölgeden çıktı ve tam da bu esnada kırmızı rengin farklı tonlarını yansıttı.

SELENELİON


Ay tutulmasıyla aynı dakikalarda, gün doğumu gerçekleşti. 'Selenelion' adı verilen kozmik olayda, Ay tutulması esnasında Güneş yükselmeye başlayadı. Bu sırada batıdaki Ay ve doğudaki Güneş, birbirlerine karşılıklı olarak konumlandı. Atmosferde ışığın kırılması sonucu Güneş de Ay da aynı anda bir süre gökyüzünde izlenebildi.

Son ay tutulması 15 Nisan 2014'de gerçekleşmişti. Bir sonraki ay tutulması için ise 4 Nisan 2015 tarihi öngörülüyor.

ASTROLOJİDEKİ ÖNEMİ


"Kanlı ay" özellikle astrolojide önemli bir olay olarak ön plana çıkıyor, burçlara direkt olarak etkisi olduğu düşünülen bu doğa olayının yansımalarının 1,5 ay boyunca sürebildiği düşünülüyor. Kanlı ay olayının aynı zamanda deprem, gaz sıkışması gibi diğer doğa olaylarını tetiklediği ve insanlar üstünde özellikle şiddete yönelik eğilimlerin artmasına sebep olduğu tahmin ediliyor.