Gündem Kar ne zaman yağacak? İstanbul'da kar yağacak mı?

Kar ne zaman yağacak? İstanbul'da kar yağacak mı?

Paylaş
Kar ne zaman yağacak? İstanbul'da kar yağacak mı?

Bugün yurt genelinde sıcaklıklar hissedilir derecede azaldı. Aralık ayına sayılı günler kala vatandaşların gündeminde kar yağışı var. Milyonlar kar yağışının ne zaman yağacağını merak ediyor. İşte Meteoroloji'den yapılan açıklama...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçen pazar yaptığı açıklama ile salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının düşeceğini söylemişti. Bugün Meteoroloji'nin dediği gibi hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Yurt genelinde yaşanan bu azalışın ardından vatandaşlar da "Kar ne zaman yağacak?" sorusunu sormaya başladı.

Haberin Devamı

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Ülkemizin doğu kesimlerinde yarından itibaren (14.11.2018 Çarşamba) meydana gelecek yağışların Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan'ın ve Tunceli'nin doğusunda yağmur ve karla karışık yağmur, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden; meydana gelebilecek buzlanma, ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA'DA SICAKLIK AZALACAK

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. İstanbul ve bölgenin doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova), Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Tekirdağ'ın doğu ilçelerinde sağanak bekleniyor. Bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis de öngörülüyor.

Haberin Devamı

Bölgede sıcaklığın 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.