Gündem Kara haberler peş peşe geldi: 7 şehit

Kara haberler peş peşe geldi: 7 şehit

Paylaş
Kara haberler peş peşe geldi: 7 şehit

Diyarbakır, Şırnak , Hakkari ve Mardin'de devam eden operasyonlarda dün geceden bu yana 7 asker şehit oldu, 47 asker ise yaralandı

Dün gece Diyarbakır Hani'de ilçe jandarma komutanlığına bomba yüklü tankerle saldırı düzenlenmiş ve saldırıda 3 asker şehit olmuştu.

Haberin Devamı

40'ı aşkın kişinin de yaralandığı saldırı sonrasında bir kara haber de Şırnak'tan geldi.

ŞIRNAK'TA 1 ŞEHİT, 3 YARALI

Şırnak' ta devam eden operasyonlarda çıkan çatışmada 1 askerin şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Şehidin annesi, askerleri görünce ’Yavrum’ diye bağırdı




Şırnak’ta PKK’lı teröristlerce şehit edilen Ulaştırma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Cihangir Can’ın Mersin’deki baba evine ateş düştü. Balkonda otururken askerleri görünce oğlunun şehit olduğunu anlayan anne Ümmü Can, "Yavrum" diye feryat etti.

Merkez Toroslar İlçesi’ndeki baba ocağına acı haber, Kaymakam Kaya Çıtak ve Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer tarafından sağlık ekiplerinin eşliğinde verildi. 10 yıl önce eşi Mehmet Can’ı kaybeden ve oğlu Necdet Can ile yaşayan Ümmü Can, balkonda otururken askeri araçların evin önünde durmasıyla acı haber geldiğini düşünerek "Yavrum" diye haykırdı. "Benim kuzuma ne oldu" diyerek ağlamaya başlayan acılı anne sinir krizleri geçirince askeri yetkililer tarafından eve alınarak sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Askeri yetkililer şehidin evine Türk Bayrağı astı. Acı haberin ulaşması ile birlikte komşularının taziyeye geldiği şehit evinden uzun süre ağıt sesleri yükseldi. Şehit askerin, yarın Mersin’de toprağa verilmesi bekleniyor.

Şehit Cihangir Can’ın 1 yıl önce evlendiği öğretmen eşi Tuğba’nın Isparta’da oturan babasının evinde olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

DAĞLICA'DA 1 ŞEHİT 4 YARALI

Şırnak'tan gelen kara haberden dakikalar sonra bu defa TSK Hakkari'den kara haber verdi.

Genelkurmay Başkanlığı Hakkari' nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen patlamada 1 askerin şehit olduğunu 4 askerinde yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinden saat 16.00 da yapılan açıklamada; "2 Nisan 2016 Salı günü Hakkâri Dağlıca bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere dört kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Dağlıca’daki patlamada üsteğmen şehit oldu



Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen patlamada 27 yaşındaki Piyade Üsteğmen Onur İlkhan’ın şehit olması, Eskişehir’deki baba evini yasa boğdu.

Dağlıca’da bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması sırasında, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Piyade Üsteğmen Onur İlkhan şehit düştü. Bekar olan Üsteğmen Onur İlkhan’ın şehit haberi Eskişehir’in Batıkent Mahallesi Erdilek Sokak’taki Kılıçoğlu Sitesi’nde oturan emekli babası Mehmet İlkhan’a ve annesi Semra İlkhan’a eve gelen subaylar tarafından verildi.

2 çocuklu İlkay ailesinin oturduğu 5 katlı apartmanın 2’nci kattaki dairesinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Evin önünde 112 ambulansıyla askeri ambulans hazır bekletildi.

Şehit Piyade Üsteğmen Onur İlkhan için yarın öğleyin Eskişehir Reşadiye Camii’nde tören düzenlenecek. Şehit Üsteğmen İlkhan, törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

SİLAH ARKADAŞLARINI ÇIKARMAK İSTEDİLER

Haberin Devamı

14 Mart’tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Fırat mahallesinde operasyona çıkan askerlere, teröristler keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açtı. İlk ateş sonucu bir asker yaralandı.

Yaralı askerin silah arkadaşları, kendisini olay yerinden çıkarmaya çalışırken, teröristler bir kez daha ateş açtı.

Haberin Devamı

İkinci saldırıda ise 3 asker daha yaralandı.

2 ASKER HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Olay yerine çağrılan ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı askerlerden 2’si yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Diğer askerlerin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

Mardin’deki şehit acısı Trabzon’a ulaştı



MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde devam eden operasyonlarda, PKK’lı teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen’in Trabzon’daki evine acı haber ulaştı.

Trabzon Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Mardin’in Nusaybin ilçesine süren operasyonda PKK’lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen’in Erdoğdu Mahallesi’ ndeki evine giderek şehidin eşi Dudu Özmen Gençleşen’e acı haberi verdi. Şehit Astsubay Gençleşen’in Erdoğdu Mahallesi’ndeki evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Daha önce Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda görev yapan ve gönüllü olarak Mardin’e giden Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen’in Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan eşi Dudu Özmen Gençleşen de acı haberi aldıktan sonra Sivas’a gitti. Sivaslı olan şehit Astsubay Gençleşen’in bir süre önce soysal medyadaki hesabından 7 yaşındaki kızı Ece Gençleşen ile çekinilmiş fotoğraflarla paylaşımda bulunduğu, eşinin ise Muğlalı olduğu öğrenildi.