Yemek Karamelli patlamış mısır tarifi: Karamelli patlamış mısır nasıl yapılır?

Karamelli patlamış mısır tarifi: Karamelli patlamış mısır nasıl yapılır?

Paylaş
Karamelli patlamış mısır tarifi: Karamelli patlamış mısır nasıl yapılır?

Patlamış mısır, özellikle film izlerken en çok tercih edilen atıştırmalıklardandır. Bir farklılık denemek istiyorsanız karamelli patlamış mısır tarifi deneyebilirsiniz. Tadına bayılacağınız karamelli patlamış mısır tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinizle paylaşmak için karamelli patlamış mısır tarifi arıyor yada karamelli patlamış mısır nasıl yapılır merak ediyorsanız "karamelli patlamış mısır tarifi, karamelli patlamış mısır nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Patlamış mısırı farklı lezzetlere çevirmek istiyorsanız karamelli patlamış mısır tarifi tam size göre bir lezzet olacak. Eğer karamelli patlamış mısır tarifi arıyor yada karamelli patlamış mısır nasıl yapılır merak ediyorsanız "karamelli patlamış mısır tarifi, karamelli patlamış mısır nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Karamelli patlamış mısır tarifi

Karamelli patlamış mısır malzemeleri

- 1/2 bardak mısır

- 4 kaşık sıvıyağ

Karameli patlamış mısır karameli için:

- 3/4 bardak şeker

- 1/4 bardak su

- 2 damla limon

- 75 ml. şekersiz çiğ krema

Karamelli patlamış mısır yapılışı:

Yağı tencerenizde kızdırdıktan sonra mısırları atın ve kapağı kapatın. Arada bir tencereyi sallayın. Karamel için şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte şekerler eriyip rengi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Karamelize olan karışıma kremayı ekleyip hızlı hızlı karıştırın. 2 dakika daha pişirin. Mısırların üzerinde gezdirip harmanlayın.