Gündem 'Kardeşim canlı bombanın üzerine atladı'

'Kardeşim canlı bombanın üzerine atladı'

Paylaş
'Kardeşim canlı bombanın üzerine atladı'

Doğu Afrika ülkesi Cibuti'de geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Rüştü Gürbüz'ün ağabeyi Mehmet Gürbüz, kardeşinin olay sırasında canlı bombaların üzerine atlayarak, daha fazla can kaybının yaşanmasının önüne geçtiğini iddia etti

24 Mayıs Cumartesi akşamı Cibuti’de bir restorana düzenlenen bombalı intihar saldırısında, Türk vatandaşı Rüştü Gürbüz ve 2 saldırgan yaşamını yitirmiş, 18 kişi de yaralanmıştı. Özel bir inşaat şirketinde finans müdürü olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Rüştü Gürbüz’ün naaşı İstanbul’a getirilerek, 2 gün önce Ihlamurkuyu Mezarlığı’na defnedildi. Mehmet Gürbüz, kardeşinin defnedilmesinin ardından DHA’ya konuştu.

Haberin Devamı

Kardeşi Rüştü Gürbüz’ün olay anında saldırganların üzerine atlayarak, daha fazla can kaybı yaşanmasını önlemek için kendi hayatını feda ettiğini iddia eden Mehmet Gürbüz, "Kardeşim dürüst, cesaretli ve eğitimli bir insandı. Olayı ilk olarak haberlerden duydum. Haberlerde 2 canlı bombanın lokantaya girdiği, daha sonra da bombayı patlattığı, olay sonrası da 3 kişinin öldüğü 18 kişinin de yaralandığını söylediler.

Olay günü en son aldığımız haberler bunlardı. Daha sonra bana başka haberler de geldi. Kardeşimin çalıştığı şirketten yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Fransa’ya yaralı olarak dönen görgü şahidi Fransız bir çiftin ifadelerine yer verilmiş. Fransız çift, Rüştü’nün saldırganların üzerine atlayıp saldırganlarla boğuştuğunu, bu sırada bombanın patladığı ve patlama sonrası kardeşimin öldüğünü görmüş.

Haberin Devamı

Kardeşim orada bir kahramanlık örneği göstererek daha fazla ölümlere sebep olmamak için kendini feda etti" dedi.

Hakan KAYA/DHA