Gündem Karı-koca kavgasına 2 bin TL ceza!

Karı-koca kavgasına 2 bin TL ceza!

Paylaş
Karı-koca kavgasına 2 bin TL ceza!

Eskişehir'de kavga ettikleri gerekçesiyle haklarında kamu davası açılan karı kocaya 2 bin TL para cezası verildi

Huzur Mahallesi Uçaklar Sokak’ta oturan Ömer Yurt ile eşi Yadigar Yurt arasında maddi sebeplerden dolayı tartışma başladı. Çıkan tartışma sonucunda Yadigar Yurt kocasının kafasına sürahi ile vurduktan sonra elindeki bıçakla da yaraladı. Bunun üzerine Ömer Yurt ise eşini darp etti. Evdeki bağrışmaları polise komşular haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, karı koca hakkında tutanak tuttu. Bunun üzerine birbirlerini yaralayan karı koca hakkında 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Haberin Devamı

Devamlı bir işi bulunmaya Ömer Yurt ile eşi Yadigar Yurt mahkemelere gelmeye başladı. Mahkeme tarafından cezai ehliyetlerinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilen karı kocanın akıl sağlıklarının yerinde olduğu belirlendi. Bir çocuklarının psikolojik sorunları nedeniyle evden çıkmadığı öğrenilen aile, maddi sıkıntılar içindeyken mahkemeden beklenmedik bir haber aldı.

2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada heyet, karı kocayı ‘Kasten Yaralama’ suçunu işlediğini sabit bularak toplam 2 bin TL para cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Evlerine gelen karar kağıdı ile yıkılan aile, adliyenin yolunu tuttu.

Adliye’de yetkililerce kararın kesinleştiğini öğrenen Ömer Yurt, tepki göstermek için Adliye Sarayı önünde bulunan Atatürk büstünün önüne oturdu. Karısına iki tokat attığı gerekçesi ile bu cezaya çarptırıldığını belirten Yurt, “Karısını silahla, bıçakla yaralayanlara ceza verilmiyor. Ben daha çocuklarıma, okul kıyafetlerini alamadım.

Haberin Devamı

Bayram geliyor, bir şey alamadım. Kış ayı geliyor, yakacak alamadım. Ben bu parayı nasıl ödeyeceğim” dedi. Kavgalarını maddi nedenlerle ettiklerini söyleyen Yadigar Yurt ise, “Bu ceza ile maddi durumumuz daha kötü oldu. Çocuğun hasta ona bir ilaç alamazken, bizim kavgamızın cezasını onlara çektirmek zorundayım. İki çocuğum ihtiyaçlarını gideremezken, bu parayı nasıl öderiz” diye konuştu. Karı koca daha sonra çaresiz şekilde evlerinin yolunu tuttu.

İHA