Karnabahar ile yapılan yemek tarifleri

Havaların soğumasıyla karnabahar mevsimi de gelmeye başladı. Sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahip olan karnabahar yemeklere de lezzet katıyor. Siz de karnabahar ile yapılan farklı yemek tarifleri arıyorsanız doğru yerdesiniz.

16 Ekim 2020, Cuma 17:11 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Karnabahar graten tarifi

Karnabahar graten tarifi

Karnabahar graten malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir küçük karnabahar ve bir kaç parça brokoli
  • 4 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Birer tutam İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar graten yapılışı

Karnabahar ve brokoliyi küçük parçalara ayırıp buharda yada suda hafif diri kalacak şekilde pişirin. Ayrı bir kapta diğer bütün malzemeleri karıştırıp karnabahar ve brokoliyi ekleyin iyice karıştırıp orta boy borcama yayın. 190derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. En son kaşar rendesini ekleyin kızarınca fırından alın biraz dinlendirdikten sonra yoğurtla servis edin.


Karnabahar köftesi tarifi

Karnabahar köftesi tarifi

Karnabahar köftesi malzemeleri

  • 1 adet karnabahar
  • 4 dal yeşil taze soğan
  • 1/4 dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Tuz, karabiber ve kimyon
  • Bulamak için;
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Karnabahar köftesi yapılışı

Karnabaharlar kesilip güzelce yıkandıktan sonra 15dk haşlanır haşlanan karnabaharların suyu süzüldükten sonra ister çatalla ister mikserle ezilir ezilen karnabaharların içerisine ince doğradığımız yeşil soğan, sarımsak ve dereotu eklenir güzelce karıştırılır daha sonra kadardır, yumurta ve baharatlardan eklenip karıştırılır en son un ekleyip elle güzelce yoğrulur. Yoğrulan köfte 1saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkarttığımız köftelerden istediğiniz büyüklükte ele alınıp yuvarlanır önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartılır Ilık bir şekilde servis edilir.


Karnabahar salatası tarifi

Karnabahar salatası tarifi

Karnabahar salatası malzemeleri

  • 1/2 kg karnabahar
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çorba kaşığı mozarella peyniri
  • 1/2 kapya biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Biraz tuz

Karnabahar salatası yapılışı

Buharda haşlanan karnabaharları küçük küçük doğrayın. Mozarella peynirini, İnce doğranan dereotu ve maydanozu ekleyerek karıştırın. Zeytinyağı, tuz, limon suyunu ilave ettikten sonra en üstünü doğranmış kapya biberle süsleyin.


Karnabahar çorbası tarifi

Karnabahar çorbası tarifi

Karnabahar çorbası malzemeleri

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet kereviz sapı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Karnabahar çorbası yapılışı

Karnabaharın kök kısımlarını kestikten sonra çiçeklerini ayırın ve sap kısımlarını kısaltın. Bol suda yıkayın ve fazla suyunu süzün. Kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde kesin. Kereviz sapını ince ince doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırdıktan sonra karnabahar, patates, kuru soğan ve kereviz sapı parçalarını hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu katıp orta ateşte 20-25 dakika kadar haşlayın. Çorbaya kıvam ve lezzet verecek terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu katıp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdıktan sonra kıvam alan sosu ocaktan alın. Karnabahar ağırlıklı olmak üzere et suyunda haşlanan sebzelere hazırladığınız sos karışımını ekleyin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz karnabahar çorbasını, kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis edin. 


Karnabahar yemeği tarifi

Karnabahar yemeği tarifi

Karnabahar yemeği malzemeleri

  • 500 gram karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Karnabahar yemeği yapılışı

Yemek tenceresine yağı koyun ve üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Soyup, halka halka doğranmış havuçları ilave edin ve bir kaç dakika daha kavurun. Salçayı ilave edin. Salça da kavrulduktan sonra temizleyip dallarına ayırdığınız karnabaharları ve nohutu tencereye ilave edin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.


Karnabahar kızartması tarifi

Karnabahar kızartması tarifi

Karnabahar kızartması malzemeleri

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı un

Karnabahar kızartması harcı için

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı un

Karnabaharı kızartmak için

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Karnabahar kızartması yapılışı

Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın. Karnabaharın kendine has kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması adına tencereye aktardığınız unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharları suyunu süzdürdükten sonra bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın. Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Sıvı yağı geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (16 Ekim 2020)