Türkiye (Son Dakika) Karnından 7 kilo kitle çıktı

Karnından 7 kilo kitle çıktı

Paylaş
Karnından 7 kilo kitle çıktı

Denizli Devlet Hastanesi'ne kan yetmezliği şikayetiyle başvuran 70 yaşındaki Bilge Korkut'un karnından 7 kilogram ağırlığında kitle çıktı. Yaşlı kadın 2.5 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu

Denizli Devlet Hastanesi’ne kan yetmezliği şikayetiyle başvuran Bilge Korkut’un yapılan muayenede, tahlil ve röntgenler sonucu karnında büyük bir kitle olduğu belirlendi.

Genel Cerrah Dr. Mustafa Kıvrak tarafından yapılan 2.5 saatlik ameliyat sonunda yaşlı kadının karnından 7 kilogram ağırlığında kitle çıkarıldı. Bilge Korkut’u, sağlığına kavuşurken operasyonu gerçekleştiren Dr. Mustafa Kıvrak, tahliller sonucu hastanın karaciğerine bitişik büyük bir kitle olduğunu belirlediklerini kaydedip, "Hastayı ameliyata aldık.

Başarılı geçen operasyon sonucunda hastamız sağlığına kavuştu. Normalde bir santimetrenin üzerindeki kitleler tehlikeli olduğu için takibe alınır. Bizim hastamızın karnından çıkarılan kitle ise yaklaşık 7 kilo ağırlığındaydı. Kitle karaciğere bitişik damar ve sinirlerin içinden çıktı. Aynı zamanda safra kesesini de karaciğerden ayırmış ve safra kesesini başka yere kaydırmıştı. Ameliyat edilmeseydi ilerleyen zamanlarda hayati tehlike oluşma ihtimali çok yüksekti" dedi.

Ameliyat olan Bilge Korkut, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu, herhangi bir rahatsızlığının kalmadığını söyleyerek ameliyatını gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)

Haberin Devamı