Karpuz çekirdeklerini atmadan önce bir daha düşünün!

Karpuzu seven birine, “En sevdiğin taraf neresi” diye sorsanız size kesin cevap olarak “Çekirdeksiz tarafı” der. Peki, asıl çekirdeklerinin size faydası olabileceğini söylesek?  

04 Temmuz 2017, Salı 14:44
A A

Yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında şüphesiz ki karpuz vardır. Tadı kadar içerisinde bulunan vitamin ve mineralleri de düşünürsek aslında tam bir sağlık deposu.  

Karpuzda yer alan ve ona kırmızı rengini veren likopen isimli madde aynı zamanda güçlü bir antioksidandır.  

Ancak karpuzun tek faydası bu değil. Örneğin, şimdi okuyacaklarınızdan sonra karpuz çekirdeklerini bir daha asla çöpe atmayacaksınız.  

Düşük kalorili olan karpuz çekirdekleri kişiye enerji verir. Karpuz çekirdekleri lif ve protein içermesinin haricinde eğer doğru kullanabilirseniz müthiş bir atıştırmalık haline getirilebiliyor.  

Enerji verici karpuz çekirdeklerini salatada, müslide ve buzlu içeceklerinizde kullanabilirsiniz. Öte yandan yine çekirdekleri kızartarak çerez gibi tüketebilirsiniz.  

Ama asıl deneyebileceğiniz; karpuz çekirdeği ve taze meyvelerle hazırlayabileceğiniz çay tarifi: 1- 2 litre suyu kaynatın. 2- 20-30 karpuz çekirdeğini çektirin ve 15 dakika kaynatın. 3- Altını kısın ve soğuması için bekleyin. 4- 150 gram karpuzu ve soğuttuğunuz çayı blender yardımıyla karıştırın. 5- Elde ettiğiniz karışımı sürahiye koyup buzdolabında bekletin.  

Nasıl içiliyor?

Nasıl içiliyor?

1- Müthiş çayı iki gün boyunca için. Üçüncü günde ise içmeyin. 2- Sabah aç karnına için. Kahvaltıdan yarım saat sonra da içilebilir. 3- Çayı haftada iki gün art arda üçüncü gün hiç içmeyecek şekilde tüketin.  

Faydaları neler?

Faydaları neler?

1- Karpuz çekirdeğinde yer alan minerallerden biri de magnezyumdur. Her 4 gram karpuz çekirdeğinde 21 miligram magnezyum vardır. Magnezyumun enzimler, hücreler, kaslar, sinirler ve tansiyon için inanılmaz etkileri var. Ayrıca içinde yer alan protein ve kalsiyum metabolizmanızı düzenliyor. 2- Step to Health’te belirtilenlere göre karpuz çekirdekleri vücuttan zehir atmak için kullanılıyormuş. Böbrek taşları ve tansiyonu düzenlemekte de etkiliymişler.  

Faydaları neler?

Faydaları neler?

3- Karpuz çekirdeği yer alan bir çayı tüketmek sindirim sisteminize de yararlı. Çekirdeğin içinde yer alan folik asit, sindirim için gerekli olan mide asidinin salgısını tetikliyor. 4- Gebe kalmak için folik asit son derece yararlı.  

Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.