Gündem Kavurucu sıcaklar geliyor

Kavurucu sıcaklar geliyor

Paylaş
Kavurucu sıcaklar geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kavurucu sıcakların etkisi altına gireceği değerlendirmesinde bulundu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki 3 aylık (Temmuz- Ağustos-Eylül) sıcaklık tahminlerini açıkladı.

Bu aylarda sıcaklıkların Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege ile Ş.Urfa ve Mardin çevrelerinde uzun yıllar ortalamalarından 1 ila 2 derece daha yüksek, diğer bölgelerde ortalamalardan 0,5 - 1 derece daha yüksek seyredeceği belirtildi.

Yağışın ise yine bu aylarda yurt genelinde bütün bölgelerde uzun yıllar ortalamaları civarında, Giresun ve Rize çevrelerinde ortalama değerlerden 20-40 kg. daha fazla olacağı tahmin edildi.

YAĞIŞLARDA TÜM BÖLGELERDE ARTIŞ VAR

1 Ekim 2010-30 Haziran 2011 tarihleri arasında 9 aylık dönemde yağışlarda normaline göre % 12 arttı. 01 Ekim 2010 – 30 Haziran 2011 Türkiye geneli yağış ortalaması 648 mm’dir.

Aynı dönemde yağışlarda Marmara Bölgesinde % 17, Ege Bölgesinde % 9, Akdeniz Bölgesinde % 15, İç Anadolu Bölgesinde % 41, Karadeniz Bölgesinde % 9, Doğu Anadolu Bölgesinde % 5 ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde % 8 artış kaydedildi.

BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANI YÜKSELDİ

Yağışlara parelel olarak ülkemizdeki barajlarda doluluk oranlarında yükselme kaydedildi. İçmesuyu maksatlı barajlarda doluluk oranları İstanbul’da % 87.1, Ankara’da % 47.5, İzmir’de % 57,4 ve Bursa’da % 95,4’e yükselmiştir. Geçen yıl % 79,3 olan enerji maksatlı barajların doluluk oranı ise % 81,6’ya çıktı.

BATI KARADENİZ İLE ARDAHAN VE SAKARYA'DA KUVVETLİ YAĞIŞ

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, sabah saatlerinde Sakarya ile öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.