Spor Kaymakam'a voleybol maçıyla veda

Kaymakam'a voleybol maçıyla veda

Paylaş
Kaymakam'a voleybol maçıyla veda

Elazığ'ın Ağın ilçesinden Van'ın Muradiye ilçesine atanan Kaymakam Erol Tanrıkulu'nu, voleybol sahasını onardığı köyün sakinleri, organize ettikleri voleybol maçıyla uğurladı

Ağın’a bağlı Beyelması köyü sakinleri, köylerindeki voleybol sahasında iyileştirmeler yapan ve tayini Muradiye’ye çıkan Kaymakam Erol Tanrıkulu’na teşekkür etmek ve vedalaşmak amacıyla voleybol maçı organize etti. Köylüler ile Kaymakam Tanrıkulu’nun da forma giydiği ilçedeki memurlardan oluşan takımın köyde oynadığı karşılaşmayı köy takımı 3-0 kazandı. Voleybol oynayan köylülerden 69 yaşındaki Mehmet Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce toprak olan voleybol sahalarının tadilat yapılması için Kaymakam Tanrıkulu’na başvurduklarında, köylerine büyük destek verdiğini, sahanın onarımını yaptırarak güzelleştirdiğini söyledi.

Köy olarak yaptıkları hizmetlere karşılık Kaymakam Tanrıkulu’na plaket vermek istediklerini ifade eden Korkmaz, "Köyümüze yapılan bu voleybol sahası bizim için çok önemliydi onun için de Kaymakamımızı voleybol maçına davet ederek, voleybol maçıyla uğurlamak istedik. Sağolsun Kaymakamımız da bizi kırmadı, kurduğu takımla birlikte köyümüze geldi ve maçını yaptı. Bu bizi çok mutlu etti. İnşallah bundan sonra da böyle çalışkan kaymakamlar ilçemize gelir" dedi. Kaymakam Tanrıkulu ise Ağın’da göreve başladığında ilk önce Beyelması köyünü ziyaret ettiğini hatırlatarak, köye geldiğinde voleybol sahasının kötü durumda olduğunu gördüğünü söyledi.

Tanrıkulu, "Beni en çok etkileyen, o gün benim için en önemli şey, o gün de bugünkü gibi o coşkuyu, bu kalabalığı görmüş olmamızdı. Gençlerimizin burada voleybol oynaması, sizlerin de burada izliyor olmanızdı. Biz de ’Ağın’a spor kompleksi yapacağız, orayla birlikte burayı da yapacağız’ dedik ve Allah bize burayı da yapmayı nasip etti" dedi. Tanrıkulu, bu çalışmayla köy dışında yaşayanların da köye gelmelerine, köyde vakit geçirmelerine katkıda bulunduklarını belirterek, "Buraya ilk geldiğimde ilk iş olarak 1 ay içerisinde kafama koyduğum projelerden biri Ağın’a spor tesisi yapmaktı. Çünkü gördüm ki insanlar gece geç saatlere kadar yürüyüş yapıyorlar, sporla ilgileniyorlar. Halkımızın spora meyilli olması nedeniyle ilçe merkezinde spor tesisini de açtık. Bu tesiste de 8 kondisyon aleti, voleybol, basketbol sahası, tenis kortu var" dedi.

Mehmet Ağın - AA

Haberin Devamı