Türkiye (Son Dakika) Kaynana-damat aşkı cinayetiyle ilgili Fatih Altaylı yorumu: Böyle marjinal Beyoğlu’nda yok!

Kaynana-damat aşkı cinayetiyle ilgili Fatih Altaylı yorumu: Böyle marjinal Beyoğlu’nda yok!

Paylaş
Kaynana-damat aşkı cinayetiyle ilgili Fatih Altaylı yorumu: Böyle marjinal Beyoğlu’nda yok!

Ankara'da eniştesi ve annesinin ilişki yaşadığını öğrenen bir kişi bu olayı gün yüzüne çıkarmıştı. İlişkinin ortaya çıkmasıyla yaşanan tartışmada damat, gelinin dayısını öldürmüş ve tutuklanmıştı.

Türkiye dün Ankara'da ortaya çıkan ve cinayetle sona eren kaynana-damat aşkını konuşuyor. Geçen yıl şubat ayında damat Serdar İ. (27), iki ay önce kocasını kaybeden kaynanası Yeter B. (41) ile ilişki yaşamaya başladı. Yeter B.’nin oğlu Serdar B. (23), 14 Mart 2017’de eniştesi ve annesinin davranışlarından şüphelenerek, Facebook mesajlarını inceledi ve ikilinin ilişkisi olduğunu anladı. Serdar B., annesi ve eniştesini tehdit etti. Damat Serdar İ., kayınbiraderinin kendisini tehdit etmesi üzerine evden kaçtı. İki hafta sonra evine döndü. 26 Mart’ta Serdar B., eniştesinin eve döndüğünü fark etti. Bunun üzerine Serdar B., dayısı Yusuf T. ile birlikte damat Serdar İ. ile babası Kasım İ.’ye bıçakla saldırdı. Çıkan arbedede damat Serdar İ., yanında taşıdığı silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu dayı Yusuf T. hayatını kaybetti. Damat ise tutuklandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da bu konuyla ilgili çarpıcı bir yazı yazdı. İşte o yazı:

Beyoğlu son zamanlarda “marjinalleri” ile gündemde. Muhafazakâr siyaset, marjinalleri “toplum ve topluluk kuralları ile uyumlu olmayan” gruplar olarak görüyor ve eleştiriyor. Ben de “neyin” marjinal, neyin marjinal olmadığını tespit etme çabası içindeyim.

Son bulgular, Beyoğlu’ndaki marjinallerin “Anadolu marjinalleri” ile kıyas kabul edilemeyecek kadar “az marjinal” olduğunu ortaya çıkarmaya başladı. Ve benim açık kaynaklardan elde ettiğim bulgulara göre, şu anda “marjinalite” konusunda Ankara (ilçesini tespit edemedim), Beyoğlu’na fark atmış vaziyette.


Kaynana damat aşkı cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı


Hikâyeyi dinleyince bana hak vereceksiniz. Serdar adlı bir genç adam. 27 yaşında. Kendisinden genç bir eşi var ve eşinin de 41 yaşında bir kayınvalidesi. Birkaç ay önce kayınvalidenin eşi, yani damadın kayınpederi hayatını kaybediyor. Kayınvalide kısa bir süre yas tutuyor, ama birdenbire çok neşeli bir görüntü vermeye başlıyor. Bunun üzerine kayınvalidenin oğlu, damadın kayınbiraderi olan diğer Serdar durumdan işkilleniyor ve “bu mutluluk ve neşenin” kaynağını bulmak için annesini izlemeye alıyor. Bir de ne görsün; annesi, kız kardeşinin kocası yani damadıyla ilişki yaşıyor. İlişki derken cinsel ilişki.

Bunun üzerine oğul Serdar, yanına dayısı yani damatla ilişki yaşayan kayınvalidenin ağabeyi Yusuf’u alarak damatla konuşmaya gidiyor. Kavga çıkıyor. Damat, sevgilisi olan kayınvalidesinin ağabeyini vurup öldürüyor. Olay, bırakın Beyoğlu marjinallerini, Dallas marjinallerinin bile “Ulan nasıl bizim aklımıza gelmedi bu kadarı?” diye kıskançlıktan çatlatacak kadar “marjinal”. Hele hele bütün bu marjinalitenin, “muhafazakârlık” maskesi altında yaşanmış olması, meseleyi daha da “marjinal” hale getiriyor.

Bu yazıyı “Ankara’nın bağları” türküsü eşliğinde okumanızı tavsiye ediyorum. Çünkü Beyoğlu marjinalleri, “Beyoğlu’nda gezersin, kaynanayı seversin” marjinalliğine henüz ulaşmadılar!

Haberin Devamı