Gündem KCK'da 'basın' dalgası

KCK'da 'basın' dalgası

Paylaş
KCK'da 'basın' dalgası

PKK'nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK'ya yönelik İstanbul başta olmak üzere 7 ayrı ilde düzenlenen operasyonda, aralarında çok sayıda gazecinin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK’ya yönelik İstanbul başta olmak üzere 7 ayrı ilde düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çok sayıda gazeteci var.

İstanbul merkezli olmak üzere Mersin, Diyarbakır, Van, Şırnak, Ankara ve İzmir’de sabah saatlerinde eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Baskında terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması içinde olduğu belirtilen 40 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin KCK’nın içindeki İdeolojik Alan Merkezi bölümünde yer aldığı öne sürüldü. İdeolojik Alan Merkezi bölümünde kültür ve basın yayın komitesi oluşumlarının da olduğu öğrenildi. Şüpheliler arasında bazı gazete çalışanlarının da yer aldığı belirtildi.

Özgür Gündem gazetesi ve Dicle Haber Ajansı'nın tüm bürolarına eşzamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda aralarında AFP ve Vatan gazetesi çalışanlarının da bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı ile Özgür Gündem gazetesinin İstanbul'da bulunan genel merkezi ile Dicle Haber Ajansı'nın İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Urfa ve Van bürolarının da aralarında bulunduğu adreslere baskın düzenlendi.

Operasyonda, DİHA Ankara muhabiri Kenan Kırıkkaya, Diyarbakır muhabiri Mazlum Özdemir, Semiha Alankuş, Çağdaş Kaplan, Zuhal Tekiner, Van muhabiri Evrim Kepenek, Nahide Ermiş, Ömer Çelik, Çiğdem Aslan, Cihan Albay ve DİHA Haber Müdürü Fatma Koçak, Birgün ve ANF muhabiri Zeynep Kuray ve ETHA editörü Arzu Demir gözaltına alındı.

ETİK AJANS VE GÜN MATBAASINA OPERASYON

Etik Ajans müdürlerinden Davut Uçar ile gazeteci Hüseyin Deniz de bu sabah evlerinden gözaltına alınan isimler arasında bulunuyor. Operasyon kapsamında polisin bastığı adreslerden biri de Gün Matbaası oldu. Baskında, matbaa sahiplerinden Şerafettin Sümeli gözaltına alındı.

ÇADIR BÜRO DA BASILDI

Van'da da DİHA'nın büro olarak kullandığı çadıra baskın yapıldı ve tüm hardisklere el kondu. Muhabir Evrim Kepenek, gözaltına alındı. DİHA Urfa muhabiri Sadık Topaloğlu, Kahta'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi.

VATAN VE AFP MUHABİRİ DE GÖZALTINDA

Medya dalgasında gözaltına alınan isimler arasında Vatan muhabiri Çağdaş Ulus ile AFP muhabiri Mustafa Özer de bulunuyor.

Haberin Devamı