Türkiye (Son Dakika) KÇÖ uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

KÇÖ uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

Paylaş
KÇÖ uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan işten çıkarma yasağının süresinin 2 ay daha uzatılması kararının ardından Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) uzatıldı mı? sorusu yoğun olarak sorgulatılmaya başladı. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ son tarih ne zaman?

Korona döneminde hem işveren hem de çalışanı rahatlatmak amacıyla ilk kez 26 Mart 2020’de 3 ay için devreye alınan ve çeşitli sürelerle uzatılan Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) desteğinin ne zamana kadar süreceği merak konusu oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı 2 ay süreyle uzatıldığını açıkladı. Bu açıklama sonrasında KÇÖ ödeme süresinin de uzatılıp uzatılmadığı merak edilmeye başladı.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı'nı 2 ay süreyle uzatıyoruz” ifadelerine yer verdi. Ancak Kısa Çalışma Ödeneğinin uzatılmasına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.