Keki tuzlu sevenlere: Tuzlu kek tarifi

Keki tuzlu sevenlere: Tuzlu kek tarifi

Farklı lezzetler arayanlar için alternatif bir lezzet olan tuzlu kek tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için tuzlu kek tarifi arıyorsanız "Tuzlu kek tarifi, tuzlu kek nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

12 Haziran 2020, Cuma 18:03 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Hem pratik hem de çok lezzetli olan tuzlu kek tarifi yeni favoriniz olabilir. Sevdiklerinize hazırlamak için tuzlu kek tarifi arıyor ya da tuzlu kek nasıl yapılır merak ediyorsanız ""Tuzlu kek tarifi, tuzlu kek nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın. 

Tuzlu kek tarifi

Tuzlu kek malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 150 gram beyaz peynir
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Susam
  • Çörek otu

Tuzlu yapılışı

Yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı, ufalanmış beyaz peynir, tuz ve kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyip mikserle çırpın. Dikdörtgen şekilli bir kek kalıbını fırça ile yağlayıp içine susam ve çörek otu serpin. Kek harcını kalıba yavaşça dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Misafir ağırlarken tuzlu keki, mayasız poğaça ile birlikte servis edebilirsiniz.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (16 Mayıs 2021)