Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu: Evet oyunun vebali ağırdır
Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu: Evet oyunun vebali ağırdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştuu. Referandumda Hayır oyu çağrısı yapan CHP lideri "Evet oyunun vebali ağırdır" diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve arkadaşlarını hapse atmak istediler. Dün beraat ettiler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan rahatsızlar çünkü belediyemizin kredi notu Türkiye'nin kredi notundan yüksek.


Bugün 28 Şubat. 28 Şubat darbesine ne kadar karşıysak 20 Temmuz darbesine de o kadar karşıyız.



Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli bir asker. 13 yıl Doğu ve Güneydoğu'da görev yapmış. Eşi kanser hastası. Sosyal güvenliği yok eşi tedavi göremiyor. 80 darbesinde de Ruhi su kanser hastasıydı. Pasaport verilmedi tedavi olmaya gidemedi. Aynı mantık. Bizi neyle suçlarlarsa suçlasınlar sizin yanınızda olacağız. Hiç merak etmeyin.

İbrahim Kaboğlu'nu üniversiteden attılar. Yurt dışına gidip üniversitede ders veremiyor. Türkiye'yi yarı açık cezaevine dönderdiler.

20'ye yakıniintihar var, hangi vicdan kabul eder bunu? 15 yıldır sizin geliriniz artmadı mı? Geliri 3 kat arttıysa bu aile kömüre neden muhtaç! Kendi gelirleri 6 kat arttı onlar yine kömüre muhtaç. Sakın bunlara kömür verilmesin denilmesin! Önemli olan kişilerin gelirlerinin yükseltilmesidir.

15 yılda gelir 3 kat arttı deniyor ama 6.5 milyon işsizimiz var. Nasıl oluyor da kriz dönemlerinden daha yüksek bir işsizlikle karşı karşıyayız. Madem kişi başına gelir 3 kat arttı neden 2 Trakya büyüklüğündeki alan ekilmiyor? İstikrar için tek başına iktidar diyorlardı. İstikrarsa istikrar!

SURİYELİLER İÇİN REFERANDUMA GİDİLSİN!


Terörsüz bir bilgisayar demiştiniz ülke kan batağında. Bütün komşularımızla aramızı bozdunuz. 4 milyondan az değil ülkemizdeki Suriyeli sayısı! Bizim gençlerimiz Suriye'de Suriye için şehit oluyor! Anadolu'nun garip çocukları Suriye'de şehit düşüyor onların çocukları Suriye'de. Üstelik iş bulup çalışıyorlar. Bizim evlatlarımız işsiz onlar çalışıyor. İşsiz kardeşim hala isyan etmeyecek misin? Hala hayır demeyecek misin? 81 ilde Suriyeli var. Bakalım kamplarda. Yemeğini aşını verelim. İş yeri açıyor, esnafın yanında. Bizim esnaf vergi veriyor o vermiyor. Sen de hayır demeycek misin? Şimdi diyorlar ki Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceğiz. Niye vatandaşlık veriyorsun? İstiyorsa sözüm söz; Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi referanduma gidilsin!

Bizim vatandaşımız hastanede sıra bekler onlar beklemez. Sevgili kardeşim bu düzene hala hayır demeyecek misin? Şimdi tuturmuşlar Rakka'ya gireceğiz. Rakka'ya bu ülkenin çocukları gitsin mi gitmesin mi? Gidelim soralım millete!

KENDİ ÇOCUKLARINI VEKİL YAPACAKLAR


Bakkalın 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak mı? Hayır! Bunlar kendi çocuklarına istikbal için bu düzenlemeyi getirdiler. Bunu itiraf ettiler. Askerlikten de muhaf tuttular. İşsizlik almış başını gidiyor. Milli Savunma Bakanı şu açıklamayı yapıyor: TSK'ya 30 bin personel alınacağını açıkladık diyor. 30 bin kişilik alım için 534 bin kişi başvurmuş bunun için sevniyor. 1 milyon kişi başvursa daha çok sevinecek! Akıl mantık alınacak şey değil. Bizim derdimiz bunlar.

Siz bütün komşularla dost olmak istediniz de parlamenter sistem mi engel oldu size? Siz eğitim sistemini düzelmek istediniz de parlamenter sistem mi engel oldu? Eğitimde içimizi acıtan bir rakam vermek isterim. BM'nin yayınladığı bilişim endeksi var. 2007'de 59. sıradaydık. Şimdi durum daha kötü.

Siz köprü yaptınız, yol yaptınız, baraj yaptınız da parlamenter sistem size engel mi oldu? Peki o zaman neden tek adam için evet desinler. Buldukları tek cevap var. Hayır oyu verenler teröristtir. İşin garip tarafı bunlar terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlar.

Bir parti başkanının seçtiği hakim nasıl karar verecek, nasıl tarafsız karar verecek?

BİR KİŞİ HATA YAPARSA FATURAYI 80 MİLYON ÇEKECEK


Akıl akıldan üstündür diye bir sözümü var. Beşer şaşar diye bir sözümüz de var. Aileden biri hata yaparsa faturayı aile öder. Tek adam rejiminde adam hata yaparsa faturayı 80 milyon öder. Diyorlar ki 'Olur mu, hata yapan adamı oraya seçer mi?' Yıllar yılı Orhan Gencebay'ın şarkısını dinledik: Hatasız kul olmaz. Bir kişiye devleti teslim ettiğinizde ne olacak biliyor musunuz? Bir kişiyi kandırırlarsa devleti 12 saatte ele geçirir. Kararname çıkarma yetkisi var. Bütün valiler, komutanlar, bütün müftüler, polis müdürüleri, amirleri bir kararname ile değiştirilebilir. Bu kadar yetkiyi evliyaya versen evliyayı azdırısın. Kullandığımız arabada bile yedek lastik olması lazım! Apartman yönetiminde yönetim kurulu var. Nasıl bir anlayıştır, nasıl bir maceraya sürükleniyoruz anlamış değilim. Bir kararname ile muhtarlığı kaldırırız diyebilirler.

Muhtar kardeşlerime sesleniyorum, birisi gelir kapınıza anahtarı asacak. Hala hayır demeyecek misin muhtar kardeşim! Annelere sesleniyorum. Siz çocuklarınızı nereye gideceği bilinmeyen bir trene gönderir misiniz? Yoksa tedbir mi alırsınız? Evet oyunun vebali ağırdır. Hayır oyunun hiç bir vebali yok. Hayır oyu verdiğiniz zaman en kestime yol olan bildiğiniz yolda olacaksınız.

Haberin Devamı