Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısında önemli mesajlar

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısında önemli mesajlar

Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısında önemli mesajlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Eksiğimiz olursa, yanlışımız olursa söyleyin. Biz başkaları gibi değiliz, insanız. Yanlışımız olabilir. Bildiğimiz doğrunun arkasında yürürüz.

"ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ENDİŞELİYİZ"

Dünya Çocuk Günü her 20 Kasım'da kutlanıyor. Çocuklara hepimiz sadece bizler değil dünyada nerede bir çocuk varsa çocukların hakları korunur. Bizim en önemli varlıklarımızdır çocuklar. Çocuklarımızın iyi bir yaşam sürmesini hepimiz istiyoruz. Çocuğun haklarını korumak hepimizin ortak görevidir. Hiçbir çocuğa nasip olmayan şeyi Gazi Mustafa Kemal, bütün dünya çocuklarına 23 Nisan'ı bir bayram olarak armağan etti. Ama çocuklarımızın geleceği konusunda çok endişeliyiz.

"ONLARI ANMAK HEPİMİZİN BORCUDUR"

Erdin Bircan milletvekilimiz dün onu hep birlikte son yolculuğuna uğradık. Ailesine başsağlığı diliyoruz ve hepimize, camiamıza da başsağlığı diliyorum. Hocamız konuşmasını yaparken bu ülkeye hizmet etmiş başta Atatürk olmak üzere emeği olan tüm devlet adamlarımıza rahmet diledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına rahmet okumak ve onları anmak hepimizin bir borcudur. Böyle bir ortamda fesli Kadir'in baş tacı yapıldığı bir ortamda, bir hocanın bunu yapması çok önemli.

Haberin Devamı

DİYANET'E TEPKİ

Mevcut Diyanet İşleri Başkanı inançla siyaseti bir araya getirdi. Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet eden bir vatan hainini gitti makamında, yattığı yerde ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanlığı bizim en gözde kurumlarımızdan biridir. Kışlaya siyaset girmeyecek camiye siyaset girmeyecek. O yüzden iki kurum da bizim göz bebeğimizdir. Peki bu fesli Kadir kim bir vatan haini, hainlikle de tarif edilemez sözlükte yeri yok bunun…

Erdoğan'ın akıl hocası, defalarca kendisi söylüyor zaten. 'Gidip Erdoğan'a düşüncelerimi aktarıyorum' diyor. Büyük Ortadoğu projesine taraftarım, 'ABD ne alacaksa alsın bana hilafeti versin' diyor. Buna vatan haini denmezse ne denir? Şimdi ben yine Sayın Diyanet İşleri Başkanı’na soruyorum: Bu vatan hainini ne gerekçeyle ziyaret ettiniz?. İnsani gerekçeyle… Sen insani gerekçeyle hangi şehit evini, gazi evini ziyaret ettin… Ama Diyanet İşleri'nde çalışan çok değerli insanlarımız var onları da buradan anmadan geçemeyeceğim. Eğer sen edep sahibiysen o koltuktan ayrılacaksın kardeşim, nokta.

Haberin Devamı

AKADEMİSYENLERİN GÖZALTINA ALINMASI

Bunların hiçbirisinin kaçacak yeri yok; niye kaçsınlar, bir suç işlemediler ki kaçsınlar. 'Şu gün, şu saatte sizi bekliyoruz emniyette, savcılıkta' diyebilirsiniz. Evlerini sabahın köründe basıp bunları alıp götürmek sizi biz cezalandırıyoruz demektir. İfadeleri alındı Yiğit Aksakoğlu dışındakilerin tamamı serbest bırakıldı. Osman Kavala 13 aydır tutuklu. İddianame yok, ceza yok, suç da bulamıyorlar. Gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar. Gezi olayları bu ülkenin demokrasi ve özgürlük sesidir.

''ÜLKE ÜRETECEK Kİ İŞSİZLİK OLMASIN''

Türkiye bugün sağlıklı güçlü üretim yapamayan konumundadır. Eğer saman ithal ediyorsak mercimek pirinç ithal ediyorsak canlı hayvan ithal ediyorsak zeytin zeytinyağı ithal ediyorsak bu ülkede üretim durmuş demektir. Ülke üretecek ki işsizlik olmasın. Zamlar arka arkaya geliyor. Çiftçiler henüz tam farkına varamadı.

Haberin Devamı

İDO ELEŞTİRİSİ

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) 1987 yılında kuruldu karlı bir kuruluştu. 861 milyon dolara özelleştirdiler 2011 yılında. İstanbullu sorsun 861 milyon dolarla ne yaptınız nereye gitti bu para? Kaç yıldır İstanbul'u yönetiyorlar. 20 yıldır İstanbul'un hangi sorununu çözdüler? Her sorunu büyüttüler, hiçbir sorunu da çözmediler. İDO'yu da kapatacağız diyorlar. Yüzlerce işçi kapıya konulacak. AK Parti demek enflasyon işsizlik yolsuzluk demektir.

Özelleştirme yaparak fabrika satarak hapishane yapan tek hükümet bizim ülkemizde. Enflasyonla mücadele diye esnafla mücadele ediyorlar. Önümüzdeki yerel seçimde önünüzde bir ders verme imkanınız var o dersi verin kardeşim.

Üretmek çalışmak ve işçi istihdam etmek istiyorsanız, yönünüzü CHP’den yana çevireceksiniz. Bunun başka yolu yok.