Spor Kenan Sofuoğlu farkı açıyor

Kenan Sofuoğlu farkı açıyor

Paylaş
Kenan Sofuoğlu farkı açıyor

Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 10. yarışı Rusya koşusunu kazanarak, en yakın rakibiyle aradaki puan farkını 33'e çıkardı

Kawasaki DeltaFin Lorenzini takımı adına yarışan Kenan Sofuoğlu, Moskova’daki Raceway pistinde ilk kez düzenlenen Rusya koşusunu rahat bir yarışla kazandığını söyledi.

Mücadeleyi, "Çok güzel bir yarışma oldu" diyerek anlatan Sofuoğlu, "İlk kez yarıştığımız piste her şey planladığım gibi gitti. Birincilik istiyordum ve bunu başardım. Şampiyonluğa bir adım daha yaklaştım" dedi.

Sezonun bitimine 3 yarış kaldığını ve büyük bir avantaj yakaladığını anlatan Sofuoğlu, şöyle konuştu: "Kalan yarışmalarda elde edeceğim bir birincilik beni şampiyonluğa taşır. Diğer yarışmalarda kürsünün herhangi bir basamağında yer almam yeterli olacak. Sezon başında rakiplerim puan farkını açmıştı.

Sezon içinde 3 ameliyat geçirdim. Bazı şanssızlıklar oldu. Fakat buna rağmen aradaki puan farkını kapatarak, rakiplerime fark attım. Şu an 33 puanlık bir fark var. Bu avantajı iyi kullanarak kariyerime yeni bir şampiyonluk daha eklemek istiyorum. Fakat bundan sonraki yarışmalarda hata yapmamam gerekiyor."

Birinci sporcunun 25 puan aldığı şampiyonada Kenan Sofuoğlu, toplamda 173 puana sahip. En yakın rakibi Fransız Jules Cluzel’in 140, Büyük Britanyalı Sam Lowes’in ise 138 puanı bulunuyor.

Haberin Devamı