Spor "Kendimizden başka rakibimiz yok!"

"Kendimizden başka rakibimiz yok!"

Paylaş
"Kendimizden başka rakibimiz yok!"

Alper Potuk'tan şampiyonluk yarışına çarpıcı yorum! Genç oyuncu şampiyonluk yarışında en önemli rakiplerinin kim olduğu sorusuna "Kendimizden başkasını rakip olarak görmüyorum" diye yanıt verdi

Fenerbahçeli Alper Potuk, takımının kamp yaptığı Antalya'da basın mensuplarının karşısına çıktı.

Şampiyonluk yarışı konusunda iddialı açıklamalar yapan Alper, tek rakiplerinin yine kendileri olduğunu, başka kimseyi rakip görmediklerini söyledi. Eskişehirspor'da da beraber çalıştığı Ersun Yanal'ı çok iyi tanıdığını belirten genç oyuncu, "Topun hep bizde olmasını, rakipleri boğmamızı, nededeyse her maçı farklı kazanmamızı istiyor" diye konuştu.

Lİgin ilk yşarısını değerlendirirken "Karabük maçını da kazanabilseydik ilk yarı daha da iyi geçmiş olacaktı. Yine de iyi bir puan farkıyla kapattık" diyen Alper Potuk, ne kadar güçlü bir takım olduklarının farkında olduklarını söyledi.

Ligin ikinci yarısında puan farkını hiç düşünmeden sıfırdan başlayıp tekrar arayı açmak istidiklerini de belirten Alper, "İnşallah bunu başarırır, sezon sonu taraftarımıza ve camiamıza şampiyonluğu yaşatırız" diye konuştu.

"TEK RAKİBİMİZ VAR, O DA KENDİMİZ"


Alper'in şampiyonluk yarışı hakkındaki sözleri ise oldukça dikkat çekiciydi. Puansırılamasındaki takipçilerini bu konuda yok sayan genç oyuncu, "Ben, şampiyonluk yarışında kendimizi rakip olarak görüyorum" dedi. Aynı ciddiyetle ikinci yarıya başlamaları, maç maç düşünüp, maç maç kazanmaya devam etmelir durumunda rakiplerine şans tanımadıklarını ortaya koyan Alper, "Kendimizden başkasını rakip olarak görmüyorum" dedi.

"BAZILARI ŞANS DESE DE..."


Devre arası kampının ilk gününden itibaren yoğun çalıştıklarını belirten Potuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kampta ilk günden itibaren yoğun çalışıyoruz. Hocamızın yapısı da bu zaten. Bunu ilk yarıda da gösterdik. Bazıları şans diyebilir ama bu çalışmaların sonucunda hep o golleri attık. Maçı hiç bırakmadık, 60.-70. dakikalardan sonra rakiplerin üzerine daha çok gittik ve 4-5 maçı böyle kazandık"

"YANAL HER MAÇTA FARK İSTİYOR"


Eskişehirspor'da 1.5 yıl çalıştığı ve çok iyi tanıdığı Ersun Yanal'ın her maçta farklı galibiyet istediğini belirten Alper Potuk, "Hocamız her zaman topun bizde olmasını, daha çok pas yapmamızı istiyor. Hocamızın hep farklı kazanmamızı isteyen yapısı var. Bunu iç sahada başardık ama deplasmanlarda sıkıntı yaşayarak kazandık" dedi. Yanal'ın kendilerine "Bize her yer Kadıköy. Fenerbahçe her yerde Kadıköy'deki gibi oynamalıdır" dediğini de dile getiren Alper, ikinci yarıda deplasmanda da farklı galibiyetler almak istediklerini vurguladı.

"İLK YILIMDA ŞAMPİYONLUK İSTİYORUM"


Alper Potuk, Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili yaptığı değerlendirmede ise doğru bir karar verdiğini kaydederek, "İlk yılımda şampiyonluk kazanmak istiyorum" dedi. Şampiyonluğun bir futbolcu isteyebileceği en büyük nokta olduğuna dikkati çeken Potuk, "Bunu ilk yılımda başarmak istiyorum. Buna yakınız ve ikinci yarıda başarımızı devam ettirip bunu başarma hedefindeyiz" ifadesini kullandı.

"TAM BİR AİLEYİZ"

Fenerbahçe'de tam bir aile havası olduğunu vurgulayan Potuk, sözlerini şöyle tamamladı: "Buraya transfer olduğum Eskişehirspor da çok büyük bir camia. Futbolcu kalitesi ve taraftar anlamında çok iyiler. Sonrasında Türkiye'nin en büyük kulübüne transfer oldu. Milli takım arkadaşlarım olsun diğer arkadaşlarım olsun beni çok iyi karşıladı. Burada tam bir aile ortamı gördüm. Bunu maçlarımıza da yansıttık."

Haberin Devamı