Eğitim - Kariyer Kendini sevmek öğrenciye başarı getiriyor

Kendini sevmek öğrenciye başarı getiriyor

Paylaş
Kendini sevmek öğrenciye başarı getiriyor

Öğrencilerine değerli hissettiren öğretmenler okuldaki başarıyı da artırıyor. Öğretmenler mesleklerine değer katmak, öğrencilerine daha faydalı olabilmek için koçluk eğitimi alıyor. ID Coaching Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Neslihan Erdoğdu, eğitim sisteminde koçluğun ayırt edici niteliğe sahip olduğunu vurguluyor

Koçluk eğitimleri öğretmenlerin öğrencilere yaklaşımlarını değiştiriyor ve öğrencilerin kendini değerli hissetmesini sağlıyor. Her bireyi, eşsiz ve değerli kabul eden koçluk felsefesi, potansiyel için farkındalığa ihtiyaç duyan öğrencilerin potansiyelini açığa çıkartıyor.

Haberin Devamı

ID Coaching Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Neslihan Erdoğdu, okullarda verilen koçluk eğitiminin eğitim kalitesini artırdığını, akademik başarıyı sağladığını ve aile-okul işbirliği ile birlikte nitelikli eğitimciler yetiştiğini belirtiyor. Erdoğdu "Eskiden olduğu gibi öğretmen sınıfın tek “bilen” kişisi değil. Artık bilgiye erişim çok kolay ve öğretmenin ağzından çıkanı sorgulayabilen ve bilgiyi avucunun içinde tutan bir nesil var. Değişen öğrenci profili ve koşullarını doğru yönetebilmek için koçluk eğitimleri öğretmenler için kolaylaştırıcı oluyor” diyor.

ÖĞRETMENLER DAHA ÇÖZÜM ODAKLI

Kuşak farklılıkları ile birlikte değişen koşulları yönetebilmek için koçluk eğitimleri önemli bir noktada yer alıyor. ID Coaching, Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Neslihan Erdoğdu “Koçluk eğitimiyle öğretmenlerin öğrenciye, veliye, kendilerine ve hayata olan bakış açıları değişiyor. Bir biçimde bugüne kadar bildikleri, öğrendikleri konular ve deneyimleri dönüşüyor, tüm bilgi ve deneyimleri ile bambaşka bakmaya ve davranmaya başlıyorlar. Daha somut olarak ise eleştiren, yargılayan değil pozitif tutumla değişim sağlayan, esnek, hoşgörülü, proaktif, işbirlikçi, çözüm odaklı ve daha değişime açık oluyorlar” diyor. Erdoğdu, koçluk eğitimiyle çözüm odaklı bir lider haline gelen öğretmenlerin, sınıfta işbirlikçi bir öğrenme ortamı oluşturabildiklerini de vurguluyor.

KOÇLUK EĞİTİMİ ALANLAR İLK TERCİH OLABİLİR

Haberin Devamı

Koçluk eğitimi almak bir öğretmenin mesleki kimliğini güçlendiriyor ve özellikle işe alımlarda bir kriter olarak değerlendirilebiliyor. Öğrencilerle ilişkilerin kuvvetlendirilmesinde yardımcı olan koçluk eğitimi öğretmenlere artı değer katıyor. Günümüzde bazı okulların işe alımlarda özellikle dikkat ettiği koçluk eğitiminin ilerleyen zamanlarda öneminin artması ön görülüyor. Tam da bu noktada alınan eğitimlerin niteliğine dikkat etmenin akredite programları ve nitelikli eğitim kurumlarının seçilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Erdoğdu, koçluğun sertifika alınarak elde edilecek bir fark olmadığını deneyimsel ve içselleştirilmesi gereken bu beceri için mutlaka eğitim alınması gerektiğini söylüyor. Eğitim kökenli bir koç olan Neslihan Erdoğdu bu alanda önemli miktarda rant olmasının ve konunun yeterince derinlemesine bilinmemesi nedeniyle; öğretmenlere mağdur olmamak için dikkatli ve irdeleyici olmayı öğütlüyor.

Haberin Devamı