Ramazan Kenzül-Arş Duası nedir: Ramazan'da Kenzül-Arş Duasının fazileti

Kenzül-Arş Duası nedir: Ramazan'da Kenzül-Arş Duasının fazileti

Paylaş
Kenzül-Arş Duası nedir: Ramazan'da Kenzül-Arş Duasının fazileti

Kenzül arş duası bazı kitaplarda yer alan ve bilinen dualardan bir tanesidir. Çok sayıda ayet ve hadislerden devşirilerek yazılan ve edebi bir metne dönüştürülen bir duadır. Oldukça güzel dua olması sebebi ile birçok kişinin okuduğu ve Allah’tan karşılığını beklediği dualardan biridir. Kenzül arş duası Allah’ın esmalarına yönelen ve onlarla edilen dualardan biridir.

Kenzül arş duası başta Fatiha suresi olmak üzere birçok surenin ilk ayetlerini zikreder ve bu surelerin hürmetine Allah’tan ister. Kuran-ı Kerim’de yer alan harflerin ve surelerin hakkı için Allah’tan ister. Allah’ın isimlerinin hakkı için Allah’tan bağışlanma, ihtiyaçları dile getirme gibi birçok istekte bulunulur.

Haberin Devamı

Kenzül Arş Duası nasıl yapılır?

Kenzül arş olarak isimlendirilen bu dua okunması için abdestli olmak gerekmez. Abdestli olarak okunursa daha iyi olduğu söylenir. Dua ederken kıbleye dönüp dua etmek çok daha önemli olduğu için Kenzül Arş duasını okumak içinde kıbleye dönmek daha iyi olacaktır. Duanın yapılaması için en uygun vakitler genel olarak seher vakti ve gece vaktidir. Kenzül arş duasını okumadan önce kişi hangi niyetle okuyorsa o niyeti belirtmeli ve içinden geçirmelidir. Kenzül arş duasının ardından Ayetel Kürsi okunabilir.

Kenzül Arş Duası neden okunur?

Kenzül arş duası kişilerin genel olarak aşk için, evlilikte muhabbet için, rızık için, okurlar. Alimler tarafından Kenzül arş duası “her türlü dilek için” okunur şeklinde tarif ederler. Kenzül arş duası Allah’tan istenebilecek olan her şey iççin okunabilecek bir duadır. Şifa arayan kişiler de, tövbe edecek olan kişilerde, sınavının başarılısı geçmesini isteyen kişilerde, evliliğinin hayırlı olmasını isteyen kişilerde bu duayı okuyabilirler.

Haberin Devamı

Kenzül Arş Duasının neden birden fazla çeşidi var?

Kenzül arş duası bir ayet değildir ya da bir hadisten alınmış dua değildir. Bu sebeple farklı alimlerin kendilerine göre yaptıkları duadır. Önemli olarak görülen bu duanın dilden dile aktarılması sonucunda da farklı şekillerde Kenzül arş dualarını oluşturmuştur.

Kenzül Arş Duasının fazileti

  • Allah’ın esmaları ile dua etmek önemli ve doğru bir dua etme şeklidir. Kenzül arş duasının Esmaül Hüsna boyutu ile Allah’tan duaların kabul edilmesi umulur.
  • Her türlü hacetin, Allah’tan istenilen ihtiyaçların karşılanması için Allah’tan umut edilir.
  • Allah’tan Kenzül arş duasının okunması ile edilen tövbe ve istiğfarlara karşılık olarak Allah’ın günahları affetmesi umulur.
  • Evliliğinin hayırlı olması ve evliliğinde muhabbetin olması için okuyan kimse için evliliğinin hayırlara vesile olması ve muhabbetinin artması Allah’ın izni ile umulur.
  • Sağlık sorunu yaşayan kişiler, bir hastalığı olan kişiler, hem ruhsal olarak hem de fiziksel olarak hasta olan kişiler Allah’tan şifa istemek amacı ile Kenzül arş duasını okur ise, İnşallah Allah’ın kendisine şifa vereceği umulur.
  • Hayatında bir sorun yaşayan, sıkıntılarla baş eden kişilerin ve zulüm gören kişilerin başlarındaki bu musibetlerden kurtulmak amacı ile Kenzül arş duasını okuması halinde bu kişiler Allah’ın izni ile sıkıntılarından kurtulması umulur.