Türkiye (Son Dakika) 'Keşke öldürmeseydim'

'Keşke öldürmeseydim'

Paylaş
'Keşke öldürmeseydim'

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"nde imam nikahlı 17 yaşındaki eşini puşiyle boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Mehmet Emin Çapat, müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Diyarbakır’da "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"nde imam nikahlı eşi 17 yaşındaki Songül Malçok’u puşiyle boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Mehmet Emin Çapat, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, sanık Çapat ile maktul Malçok’un annesi Zarife Malçok hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaasında maktul Songül Malçok’un resmi nikahlı olmadığı için yasal statü olarak eş sayılmayacağını belirterek, sanığın "kendisini savunamayacak kişiyi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması yönünde görüşünü bildirdi.

Malçok ailesinin avukatı Semire Nergiz söz alarak, savcının hazırladığı mütalaaya kısmen katıldığını ve maktulün sanığın eşi olduğunu söyledi. Nergiz, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 82/d maddesi gereği cezada artırım nedeni olarak kabul edilen "eşe karşı cinayet" suçunun olduğunu hatırlatarak, "Bu cezayi yaptırımın uygulanmamasını ayrımcılık olarak görüyoruz. Sanık hakkında herhangi bir indirim sebebi uygulanmaksızın cezalandırılmasını telep ediyoruz" dedi.

"KEŞKE ÖLDÜRMESEYDİM, PİŞMANIM"

Haberin Devamı

Sanık Çapat ise savunmasında, "Keşke eşimi öldürmeseydim, boşasaydım, yaptığım eylemden dolayı pişmanım" ifadelerini kullandı. Sanık avukatı Mehmet Samih Ökmen de müvekkilinin suçunu beyan ettiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
"Müvekkilim eşi ile kaçarak evlenmiştir. Müvekkilim 16 yaşındaki eşini öldürmüştür. Müvekkilimin eşini neden öldürdüğü, bu olayın yaşanmasına iten durumun nelerden ibaret olduğu araştırılsın. Müvekkilim hakkında lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum."

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI


Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını vermek için duruşmaya ara verdi. Mahkeme, sanık Mehmet Emin Çapat’ı "Maktul Songül Malçok’un resmi nikahlı olmadığı için yasal statü olarak eş sayılamayacağı" gerekçesiyle ’Kendini savunamayacak kişiyi öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

Sanığın yargılama sırasındaki iyi hali ve davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme verilen cezayı müebbet hapse çevirdi. 25 Kasım 2013 yılında sanık Mehmet Emin Çapat’ın imam nikahlı eşi Songül Malkoç’u puşiyle boğarak öldürmüştü.

AA

Haberin Devamı