Yemek Ketojenik ekmek tarifi: Ketojenik ekmek nasıl yapılır?

Ketojenik ekmek tarifi: Ketojenik ekmek nasıl yapılır?

Paylaş
Ketojenik ekmek tarifi: Ketojenik ekmek nasıl yapılır?

Ketojenik beslenenlerin evde kolaylıkla yapabileceği ketojenik ekmek tarifi oldukça lezzetli bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için ketojenik ekmek tarifi arıyor ya da ketojenik ekmek nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ketojenik ekmek tarifi, ketojenik ekmek nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Sağlıklı beslenme yöntemlerinden biri olan ketojenik beslenme tarzına uygun ekmek tarifi arıyorsanız ketojenik ekmek tarifi tam size göre olacaktır. Eğer sizde sevdiklerinize hazırlamak için ketojenik ekmek tarifi arıyor ya da ketojenik ekmek nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ketojenik ekmek tarifi, ketojenik ekmek nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Ketojenik ekmek tarifi

Ketojenik ekmek malzemeleri

  • 150 gram fındık
  • 3 yumurta
  • 50 gram tereyağ
  • 3 gram kabartma tozu

Ketojenik ekmek yapılışı

3 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Tereyağı eritin. Blendırın içine fındık ve kabartma tozunu ekleyin. Toz kıvamına gelene kadar blendırda çekin. 3 yumurtanın sarısını ve eritilmiş tereyağı ekleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta beyazını iyice kabarıp, beyazlayıncaya kadar çırpın. Hamurun içine önce yarısını ekleyip karıştırın. Ardından kalanını da ekleyip çok az daha karıştırın. Yoğunluğu kek hamuru gibi olmalı. Kalıba döküp üzerine susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk pişirin. 10 dk soğumaya bırakıp kalıptan çıkarın.