Siyaset Kılıçdaroğlu: AKP'nin ne pazarlık yaptığını bilmiyoruz
Paylaş
Kılıçdaroğlu: AKP'nin ne pazarlık yaptığını bilmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da 13 askerin şehit olduğu saldırıyı kınadı. CHP lideri "TBMM ve kamuoyu AKP'nin kimlerle neleri konuştuğunu, neyin pazarlığının yapıldığını bilmemektedir'' ifadesini kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı mesajda Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırısında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, aileleriyle ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Olayı büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

''Özellikle belirtmek istiyorum ki, terör bir insanlık suçudur. Terörle bir yere varılamayacağı, herhangi bir sonuç alınamayacağı çağdaş dünyanın kabul ettiği bir gerçektir.

Bu süreçte önemli olan AKP Hükümeti'nin terörle mücadele konusunda ne yaptığı, hangi adımları attığıdır. Israrla belirttiğimiz gibi, başta anamuhalefet olmak üzere milli iradenin tecelligahı TBMM ve kamuoyu AKP'nin kimlerle neleri konuştuğunu, neyin pazarlığının yapıldığını bilmemektedir. Hükümet zaman geçirmeden terörle mücadele konusunda ne yaptığını, ne yapmak istediğini açıklıkla ortaya koymalı ve kamuoyunu bilgilendirmelidir.

Terörü ve bugün hepimizi derinden üzen terörist saldırıyı şiddetle kınarken, şehitlerimize rahmet, ailelerine ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in şahsında Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim.''

Haberin Devamı