Siyaset Kılıçdaroğlu: Biz devlet mitingi yapmıyoruz
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Biz devlet mitingi yapmıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'nın ilçelerini dolaşarak halkı selamladı. Kılıçdaroğlu, başbakanın mitinglerinin devlet mitingi olduğu sözlerini yineleyerek, "Biz devlet mitingi yapmıyoruz. Halkın mitingini yapıyoruz" dedi.

Sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi’nden partisinin seçim otobüsü ile Ankara turuna çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara sokaklarını adım adım turlayarak halkı selamladı. Kılıçdaroğlu’nun Ankara turuna milletvekili adayları ile il ve ilçe teşkilatları da eşlik etti. Kılıçdaroğlu’nun camdan halkı selamladığı otobüsün önü zaman zaman vatandaşlar tarafından kesildi. CHP lideri özellikle Sokullu, Cebeci ve Mamak bölgelerinde halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Kılıçdaroğlu, Sokullu’da seçim bürosunu ziyaret ederken, Cebeci’de de otobüsten inerek tekerlekli sandalyedeki yaşlı bir kadının yanına gitti. Yaşlı kadının elini öpen Kılıçdaroğlu, bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Ankara turu boyunca CHP lideri kendisine uzatılan çiçekleri ve mektupları da aldı. Kılıçdaroğlu’na şarkı yazan ve şarkının sözlerinin yer aldığı mektubu veren bir çocuk da otobüse binerek CHP liderine sarıldı.

Kılıçdaroğlu’nun Mamak bölgesine girişi sırasında bir grup, yolu kapatarak, renkli duman meşaleleri yaktı. Sarı, kırmızı ve yeşil renklerdeki duman CHP otobüsüne dolunca, yolu kesen kalabalık, partililer tarafından uzaklaştırıldı.

Mamak’ta halkın yoğun ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, Tuzluçayır’da otobüsün üzerinden halka hitap etti. Konuşmasında vatandaşların açtığı pankartları da okuyan CHP lideri, pankartlardan birine gönderme yaparak, bu hükümetin gövdesini kendisinin, dallarını da halkın silkeleyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın mitinglerini hatırlatarak, "Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingleri devlet mitingi. Recep Tayip Erdoğan miting yaptığı zaman okullar tatil olur. Devlet daireleri tatil olur. Yandaş fabrikalar kapanır. Neymiş Recep beyin mitingi kalabalık görünsün. Biz devlet değil halk mitingi yapıyoruz. Halk için çalışıyoruz" dedi.

Ankara turunun sonunda Sincan’a giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada da halka seslenerek, 16 yıldır metro inşaatının tamamlanamadığını hatırlattı. Başbakan Erdoğan’ın tüm Ankara’ya raylı sistem projesini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bir metroyu bitiremiyorlar. Bir metroyu. Bari bir metro yapsalardı. Yapabilirler mi? Yapamazlar" dedi. Kılıçdaroğlu’nu Sincanlı gençler, "Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Başbakan Kemal ve Sincan gençleri görev başında" sloganlarıyla destekledi. Kılıçdaroğlu, Kocaeli mitingine gitmeden önce, otobüsün üzerinden Sincan’lı vatandaşları selamlayarak, Ankara turunu noktaladı.

Haberin Devamı