Siyaset Kılıçdaroğlu: CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar alçaklardır şerefsizlerdir
Paylaş
Kılıçdaroğlu: CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar alçaklardır şerefsizlerdir

Parti grubunda kürsüye çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu hükümeti topa tuttu. CHP'yi terörle irtibatlandırmak isteyenlerin olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu "CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar alçaklardır şerefsizlerdir" dedi. 2015 yılında güvenlik birimlerinin Nusaybin için ciddi uyarıda bulunduğunu ifade eden CHP lideri, "Nusaybin'den gelen her şehidin sorumlusu Davutoğlu'dur" diye konuştu

İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti grubundaki konuşmasının satır başları:

Haberin Devamı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı, Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşturulmaması darbenin başladığı tarihtir. Ondan sonra adli yılın açılışı iki ayrı törenle yapılıyor. Barolar Birliği'nin töreni dünya çapında katılımın olduğu törendir.

Tahir Elçi bir aydın sorumluluğu içinde bir basın toplantısı yaptı. Şunu söyledi; İnsanlığın bu ortak mekanında silah ve çatışma istemiyoruz dedi. Bunu söyledikten sonra orada katledildi. Failleri henüz bulunmuş değil. Bütün avukatlara avukatlık günü nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu hafta aynı zamanda polis haftası. Şimdi vatnadaşlarıma şunu hatırlatmak isterim. Kamuda her grubun bir yasası var. Polislerin de özel bir yasası var. Kamuda görev yapanların görev alanları belirleniyor. Bu kamu yönetiminde güveni sağlıyor. Polis kimdir arkadaşlar?

Haberin Devamı

Kamu düzenini ve güvenliğini koruyan kişidir polis. Konut dokunulmazlığının da güvencesi aynı zamanda. Polis aynı zamanda yardıma muhtaç çocuk ve engellerilere yardım etmekle görevli bir devlet memuru.

Polislerin dünya kadar sorunu var. Polisler 24 saat çalışırlar. Gecesi gündüzü yoktur. Hayatın her alanında polis vardır. Polisler fazla mesailerinin hakkını alabiliyorlar mı alamıyorlar. Miting meydanlarında söyledim polisin 3600 ek gösterge sorununu çözeceğim. Onlar da söz verdi ama çözemediler. CHP iktidarında polisin 3600 ek gösterge hakkını analarının ak sütü gibi kendilerine vereceğim.

POLİSTEN İSTEDİĞİM TEK BİR ŞEY VAR

Polisten istediğim tek şey siyasi iradenin değil halkın polisi olun sizi baş tacı yapalım.

Ankara'da bomba patladı 103 çocuğumuz öldü. 2015 ve 2016 yılında ön dinleme raporları bugüne kadar hiç denetlenmedi. Bu yasama organında benim çoğunluğum var ister kanuna uyarım ister uymam diyor. Sayın Davutoğlu senin fikrin ne? İkinci sorum Meclis Başkanı'na. Çıkan bir yasanın gereği yapılmıyor raporlar TBMM'ye gelmiyorsa siz bunu sormak zorundasınız. İlla ben mi hatırlatacağım size. 2015-2016 raporlarını Meclis'e derhal isteyin. 103 çocuğumuz teröre kurban gitti. Soruşturma açıldı. Ön soruşturma sonunda, bu konunun soruşturulması lazım gerçek faillerinin yakalanması lazım denildi. Soruşturma açıp açmama yetkisi Ankara Valiliği'ne verdi. Ankara Valisi soruşturmaya izin vermedi. Sayın Davutoğlu'na soruoyurm. O 103 kişinin günahı kimin boynunda. Her şeye cevap veriyorsun şimdi benim sorduğum soruya cevap ver. Bunun için tiyatro Başbakanı değil gerçek anglamda Başbakan olmalı.

Haberin Devamı

NUSAYBİN'DEKİ HER ŞEHİDİN SORUMLUSU DAVUTOĞLU'DUR

Başka bir acı olaydan söz edeyim. 2015 Aralık ayında emniyet ve jandarma diyor ki Nusaybin'de ciddi yığılma var. İzin verin Nusaybin'e gireceğiz. Mardin Valisi izin vermiyorum diyor. Vali izin vermiyorum derken kime güvenmiştir? Sayın Davutoğlu'ndan bu talimatı almıştır. Nusaybin'den gelen her şehidin sorumlusu sensin. Gidecektik ama yeterli güvenlik elemanımız yoktu. bunu güvenlik elemanları istiyor zaten.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer43401","43401","201604","43401-443720.jpg","1", "0",""Nusaybin'deki her şehidin sorumlusu..."");

ALÇAKLARDIR, ŞEREFSİZLERDİR

CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar alçaklardır şerefsizlerdir. Bu terör örgütleriyle masaya oturanlar kim? Valilere teröristlere karışmayın talimatını veren kimdi? Türkiye yönetilmiyor arkadaşlar. Fiilen yönetilmiyor. Savruluyor. Cumhuriyet tarhinin en derin krizini yaşıyoruz. Birisi kalkıyor çözüm masasına oturacağız diyor birisi diyor hayır oturmayacağız. Sonra evet oturmayacağız diyor. Çark ediyor. Türkiye'nin geleceğinde bütün uygar dünya kaygı duyuyor. Haberleri izleyemez hale geldik. Böyle bir yönetim olamaz. 3. sınıf adamlarla 21. yüzyılın Türkiye'si yönetilemez. Tonlarca patlayıcı yükleyeceksiniz kimsenin haberi olmayacak?

Türkiye Cumhuriyeti'nin Rusya ile Irak'la Suriye ile İsrail'le, Libya ile Lübnan'la ilişkilerimizi kim düzeltir. Bunu bir tek parti düzeltir. O da Cumhuriyet Halk Partisidir.

KARAMAN'DAKİ İSTİSMAR

Karaman'dan sonra Türkiye'nin dört bir yanında olaylar patladı. Bunlar sabah akşam müslümanlıktan din imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl teslim ettiniz? Laklmışlar vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı? Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor. Bu işlerin baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanı niye konuşmuyor? Niye sapıklara teslim ediyorsunuz çocuklarımızı. İtibar sahibi olmak yüksek ahlak sahibi olmakla başlar. Adalet duygularını içinde hissetmekle başlar. Ben büyük saraylarda oturuyorum benim itibarım yüksektir hiç olmaz. İtibar parayla pulla satın alınabilecek şey değildir.

Dalkavuk sayısının fazlalığı size itibar kazandırmaz. Amerika'ya gitmeden istenmeyen adam ilan edildi. Dışişleri Bakanımız Amerika'da Cumhurbaşkanını karşıladı. Türkiye için ayıptır bu ayıp.Bu ayıbın altına imza atanlar Türkiye'yi böyle itibarsızlaştırıyor.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer43402","43402","201604","43402-443713.jpg","1", "0",""CHP'yi terör örgütleriyle ilişkilendirenler..."");

OBAMA İLE GÖRÜŞMEK İÇİN 50 TAKLA ATIYORSUN

Obama ile görüşmek için 50 takla atıyorsun, görüşmüyorsa ben de görüşmüyorum diyeceksin. Bir enstitüde konuşma yapacaksınız araya iş adamları giriyor işte konuşturur musunuz diye? Sorun Türkiye'nin bozulan imajında. Türkiye artık devletler uygar dünyanın bir tarafı olarak görmüyor. Çatışan ortadoğunun bir parçası olarak görüyor. Bu imajı düzeltecek tek parti CHP'dir.

Bütün hataların faturasını bu millet çekiyor. Haziran 2014. Petrolün varili 115 dolar. Sonra bu fiyat 30 dolara kadar indi. bugün 36 dolar. Bunlar benzine mazota zam yapınca ne diyorlardı Türkiye'de yok fiyat artınca onlar da zam yapıyor. Fiyat düştü o zaman fiyatı millete yansıt. Faturayı bu ülkenin şoförüne kestiler. Herkesten sanki hiç petrol fiyatı düşmemiş gibi fiyatları dayattılar.

Doğalgazı millete yüksek fiyattan halka satıyorlar. YEtmedi kayıp kaçağı namuslu insanların cebinden almaya başladılar. Türketici örgütleri dava açtı, dediler ki kayıp kaçağı bize ödetemezsiniz. Yargıtay bu parayı alamazsınız dediler. Sonra hepsini toplayıp tek kalemde tüketicinin faturasına yansıttılar. Kayıp kaçak adı altında vatandaştan 33 milyar TL aldılar. Bunlarda din var mı inanç var mı ahlak var mı?

Yakında taşeron işçileri de gelecek. Nasıl seçim meydanında sizin haklarınızı savunduysdak Meclis'te de sizin haklarınızı savunacağız. Asgari ücreti biz söyledik biraz düzelttiler. Biz rahmetli Ecevit'in geleneğinden geliyoruz ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen istiyoruz.

DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI

Milletvekili dokunulmazlığı konusu. Kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekili dokunulmazlığı olmasın diyoruz.
Onlar hemen hayır olmaz dediler. Geçici yapalım bunu diyorlar. Nasıl yapacağız peki? Şu andaki bütün dosyaları ortadan kaldıralım dediler. O zaman gelin kanunun çıktığı tarihe kadar ne kadar dosya varsa girsin içine. Yolsuzluğu kim yapıyor? Asıl yapan Bakan. Köşeyi dönen bakan, birilerinin önüne yatan bakan. Anayasanın ilgili maddesini de değiştirelim dedik. Bize cevap bu da olmaz. Bizim böyle adamlarımız var nasıl yargıya teslim edeceğiz. Adam gibi getireceksin. Ya teröre bulaşan milletvekilleri var diyorlar. 14. madde gayet açık net terör varsa hukuk direk işler. Bizim milletvekillerimiz içerideydi zaten.

Sayın Davutoğlu'nun hodri meydanı samimi bir hodri meydan değil, tiyatro başbakanının hodri meydanı.