Siyaset Kılıçdaroğlu: Hesap sorup sormadığımı 2 yardımcın biliyor
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Hesap sorup sormadığımı 2 yardımcın biliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan 'AK Parti ne veriyorsa biz beş katını vereceğiz' dediğimi iddia etmiş. Bu sözler yalan" dedi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki bir konuşmasında kendisine yönelik iddialarda bulunduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Sayın Başbakan İstanbul’da konuşurken beni kastederek, ’AK Parti ne veriyorsa biz beş katını vereceğiz’ dediğimi iddia etmiş, bu sözler yalan. ’Başbakan’a yalancı demek yakışıksız’ diyeceksiniz ama yalancıya başka ne denir ki? Bugüne kadar yüzlerce açıklama, binlerce konuşma yaptım. Hiçbir açıklamamda veya konuşmamda, ’AKP ne veriyorsa biz beş katını vereceğiz’ diye bir söz söylemedim, böyle bir cümlem yok."

Başbakan Erdoğan’ın "Kemal Kılıçdaroğlu ikide bir ben geldiğim zaman Tayyip Erdoğan’a Türkiye’yi dar edeceğim’ diyor. Kılıçdaroğlu, sen anamuhalefet partisinin grup başkanvekilleri arasında bulundun, elinde dosyalarla dolaştın. Madem senin elinde bu tür dosyalar vardı, niye savcılara teslim etmedin, hesap sormadın" şeklinde ifadeler kullandığını belirten Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları ifade etti:

Haberin Devamı

"Başbakan’ın sözleri, ilkesiz, tutarsız, yanlış; bunun neresini düzelteyim. Sayın Başbakan, hesap sorup sormadığımı karşıma çıkan iki yardımcına sor. Hem öyle bir hesap sordum ki safdışı kaldılar ve bir daha bellerini doğrultamadılar. Elimde bulunan Deniz Feneri ile ilgili belgeleri savcılığa gönderdim. Yıl geçti, Almanya karar verdi, bizde henüz dava açılmadı. Dava açıldığını görelim savcılara intikal ettireceğim çok belge var. El yazılı rüşvet dağıtımıyla ilgili not defterini gönderdim. Kasanda tutuyorsun. Ayrıca hesap sorup sormayacağımı dokunulmazlığın kalkınca göreceksin, şimdi dokunulmazlığın var. O zırhı sırtından çıkardığın gün nasıl hesap sorduğumuzu herkes görecek."

Kılıçdaroğlu: Hangi iktidar canlı hayvan ithal etti