Siyaset Kılıçdaroğlu hükümetin Suriye politikasına yüklendi
Paylaş
Kılıçdaroğlu hükümetin Suriye politikasına yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'dan, CHP içerisinde son dönemde yaşanan tartışmalara ve Suriye'deki iç savaşa dek pek çok konuda sert açıklamalarda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği gecede üniversitelerden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, CHP içerisinde son dönemde yaşanan tartışmalardan, Suriye’deki iç savaşa kadar pek çok konuda sert açıklamalarda bulundu. Son dönemde CHP’de yaşanan tartışmalara değinen Kemal Kılıçdaroğlu "Daha düne kadar Süriye bizim iç işimizdir diyen kişi, Suriye bombalandı. Sesini çkarmadı. Kısır tartışmalar içerisine girenler asla ve asla CHP’li değillerdir. Kendi aranızda konuşmaktan vazgeçeceksiniz. Bizde ırkçılık olmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 20.00’da partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği gecede daha önceki dönemlerde partiye emeği geçenlere plaket verdi. İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın ardından kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerini sert bir dille uyardı. Milletvekillerinin kısır tartışmalardan vazgeçmesini isteyen Kemal Kılıçdaroğlu "Birbirlerinin açığını kollamak için fırsat arayan kişi asla CHP’li değildir. Hepimize düşen sorumluluklar var. Lüksümüz yok, ona göre hareket edeceğiz" dedi. Partililerin ayrım yapmaksızın herkesle kucaklaşmalarını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Gücümüzü birleştireceğiz. Güney kuzey, doğu batı ayrımı yapmayacağız. Irkçılık bu partide olmamıştır, olmayacaktır. Bu ülkede yaşayan 74 milyonu aynı derecede yurtsever kabul ederiz biz. Kimsenin kimliğine, inancına müdahale etmeyiz. Saygı gösteririz. Kucağımız kocaman, kollarımız kocaman bütün Türkiye’yi sarıyoruz. Bugün sokakta karşılaştığımız yurttaşa nasıl selam veriyorsak onları kucaklayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, "İsrail Suriye’yi vurdu. Aradan üç gün geçti, hükümetin görüşü belli mi? Bir şey söyledi mi? Daha düne kadar Suriye bizim iç işimizdir diyen kişi Suriye bombalandı sesini çıkarmadı. Niye sesini çıkarmıyor? Bu ülkenin başbakanı, dışişleri bakanı yok mu? Komşumuz. Burnumuzun dibinde. Buradan militan yetiştirip oraya gönderiyorsun sen, eline silah veriyorsun, kardeşini öldür diyorsun. Daha düne kadar One Minute’le siyaset yaptın, şimdi birileri sana 'sus’ mu dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı bu noktada olamaz" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Türkiye’yi bilgi toplumu olmaktan alıkoyuyorlar. 21’inci yüzyılın Türkiye’sin de üniversiteler sessizse şapkamızı önümüze koyup düşünmeliyiz. Üniversite yıllarımda okuduğum ve unutamadığım Devrim Tarihi kitabından bir alıntıyı paylaşmak istiyorum. 2’nci Dünya Savaşı sonrasında Almanya yerle bir edilmiş. Amerikalı General, Alman General’e şöyle der ‘Almanya’da taş üstünde taş kalmadı. Siz artık sırtınızı kolay kolay doğrultamazsınız’ Alman general cevap verir ‘Ama Almanya’nın üniversiteleri hala ayaktadır’. Biz üniversiteleri medreseye dönüştürüyoruz. Bütün belediyelerimiz üzerinden sistemli bir baskı var. Tutuklamalar gözaltına almalar var. Bunlar bizi yıldıramaz. Bunlar bizi kamçılar. Daha fazla çalışacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2013 yılındayız. Bütün sivil toplum kuruluşları, hatta ülkeler ve ülkeler üstü kuruluşların raporlarına bakın, bir de 12 Eylül döneminde yazılan gerçeklere bakın. Bugün Türkiye demokrasi açısından özgürlükler açısından ciddi ivme kaybeden bir ülkedir. Demokrasi eksikliği açıkça yer almaktadır. Eğer 30 yıldır bu ülkede terör sorunu çözülmüşse, CHP iktidarda olmadığı içindir. Eğer bizim sözümüz bizim raporlarımız zamanında dinlenseydi Türkiye bu noktaya gelmezdi. Değerli arkadaşlarım CHP her zaman barışı savundu. Hiçbir zaman savaştan yan politika gütmedi. Her zaman kardeşlikten yana politika üretti. Dostluktan yana politika üretti.

Değerli arkadaşlarım Türkiye’nin iyi yönetilmediğini en iyi CHP’liler biliyorlar" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlenen törende partiye emeği geçen 381 kişiye sırayla plaket verdi.

DHA

Haberin Devamı