Gündem Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nde 19.gün

Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nde 19.gün

Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nde 19.gün

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 19'uncu gününe başlarken Kocaeli'de konuştu. Kılıçdaroğlu, "Provokasyonlar olacaktır diye bazı duyumlar geliyor, arkadaşlarımdan özellikle istirham ediyorum, provokasyon olayıyla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayın" dedi. Öte yandan yürüyüş İstanbul'a yaklaştıkça güvenlik önlemlerindeki artış da dikkat çekti. Yürüyüş sırasında ilginç görüntüler de ortaya çıktı.


Ankara’dan İstanbul’a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 19’uncu günde, gazeteciler, yazarlar ve çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri de eşlik etti. Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman, gazeteci- yazar Levent Gültekin ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.



Konvoy İstanbul'a yaklaştıkça güvenlik önlemlerinin arttığı görüldü.

KILIÇDAROĞLU UYARDI


Kılıçdaroğlu sabah yürüyüşe başlamadan şu uyarılarda bulundu: "Provokasyon olayıyla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayın. Küfürler edildi, taşlar atıldı, gübreler döküldü, ne yaparlarsa yapsınlar çünkü biz bir ideal için yürüyoruz, biz bir dava için yürüyoruz, biz bir huzur için yürüyoruz, biz adalet için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa, onu gül olarak kabul edin."


100 KİLOMETRE KALINCA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER


Kılıçdaroğlu, yürüyüşte Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde, İstanbul’a 100 kilometre kaldığını gösteren tabelanın yanından geçti. Yürüyüşe katılan birçok kişi, bu tabelanın önünde fotoğraf çektirdi.


ÇADIRDA PM TOPLANTISI


Adalet Yürüyüşü’nde Kartepe Uzunçiflik’te mola verilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, içerisine masaların konulduğu çadırda Parti Meclisi toplantısını yaptı. Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü' sırasında 2 MYK, 1 grup ve bugün ise Parti Meclisi toplantısı yaptı.



Öte yandan yürüyüşe katılanlar ilginç görüntüler verdi.



HDP HEYETİ DE YÜRÜYÜŞE KATILDI


HDP'nin milletvekillerinden ve yöneticilerinden oluşan heyet de akşam saatlerinde yürüyüşe katıldı. Heyeti karşılayan CHP'li Necati Yılmaz, tokalaşarak 'hoşgeldiniz' dedi. HDP heyeti 'Herkes için adalet' yazılı dövizle yürüyüşte yerini aldı.

HDP heyetinde Ahmet Türk, Celal Doğan, Ertuğrul Kürkçü, Serpil Kemalbay, Mithat Sancar, Erol Dora hazır bulundu.