Siyaset Kılıçdaroğlu'nu duygulandıran ziyaret
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nu duygulandıran ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evi ziyaretinde duygulandı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu daha sonra Batı Trakya’ya geçerek İskeçe ve Gümülcine’de soydaşlarla buluştu. Yunanistan’ın başkenti Atina’da iki gün devam eden Sosyalist Enternasyonel toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uçakla Selanik’e geldi.

Selanik Büşkonsolusluğu’nda bir süre dinlenen Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Atatürk’ün doğduğu ve müze haline getirilen evi ziyaret etti. Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım’ın kullandığı orijinal eşyalarında bulunduğu müze ev hakkında konsolosluk yetkililerinden bilgi alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu özel deftere de duygularını yazdı. Deftere Atatürk’ün dünyadaki ender liderlerden biri olduğunu yazan Kılıçdaroğlu, "Sevgili Atatürk’ümüz. Ben ve arkadaşlarım, Selanik’teyiz, doğduğun topraklarda. Seni minnet ve şükran ile anıyoruz. Devrimlerin bizim ilkemiz oldu, olmaya da devam edecek. Çağdaş uygarlık yolunda yürüyeceğiz. Sana en içten duygularla bağlılığımızı sunuyoruz" diye yazdıktan sonra bunu kendisini izleyen gazetecilerle paylaştı.

Evin bahçesine çıkışta gezeticilere, Mustafa Kemal Atatürk’ün evini gezerken çok duygulandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün dünyadaki ender liderlerden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ben Selanik’e ilk kez geliyorum. Mustafa Kemal’in doğduğu evi görmek çok güzel. Durumu iyi olan bütün yurttaşlar, eğer bu taraflara gelirlerse mutlaka onlarda burayı ziyaret ediyorlar. Bu da güzel bir olay. Duygulanmamak mümkün değil. Türkiye’de devrim yapan, yaptığı devrimler sadece Türkiye’de değil bütün dünyaya örnek olan bir lideri, her yerde her ortamda anmamız gerekiyor. Mustafa Kemal bu açıdan gerçekten çağdaş uygarlık hedefinin ender liderlerden birisidir. Onun döneminde, ondan sonra bir çok lider geldi. Ama onun kadar, çağdaş uygarlık hedefini gösteren lider olmadı. Pek çok lider tarih sahnesinde silindi, gitti. Ama Mustafa Kemal yaşıyor, bu bizim için önemli."

’ARAP BAHARINDAN FACEBOOK’UN ÖNEMİ BÜYÜK’

Kılıçdaroğlu, Atina’da katıldığı Sosyalist Enternasyonel toplantısının çok önemli olduğunu söyledi. Gazetecilerin sorusunu üzerine toplantıyı değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Dünkü toplantı Arap baharını konu alan bir toplantıydı. Genç aktivistlerin katılması ve onlara söz hakkı verilmesi çok önemliydi. Mısır’da Tunus’ta gençlerin eylemlerini nasıl yaptıklarını anlattılar. Mısır’dan bir akademisyen toplantıya katıldı ve Mısır’daki eylemlerin sonucunu ve henüz daha alınamadığını söyledi.

Tunus’tan katılan genç bir kadın eylemcinin ’Biz eylem yaptık, önemli bir yere geldik ama şu anda yaşlılar yönetiyor’ diye sitemini iletti. Ben Arap baharına karşı Sosyalist Enternasyonel’in gösterdiği duyarlılık açısından düzenleyen ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Önemli bir konu çünkü Arap baharının yaşanmasında teknolojinin, internetin, facebook’un büyük katkıları var. İnsanların bağımsızlık ve özgürlük, demokrasi talepler var. Bu taleplerin Avrupa’da seslendirilmesi çok önemli. Bu taleplere karşı Avrupalıların sessiz kalması söz konusu olmamalı" diye konuştu.

YEMİN KRİZİNİ SORDULAR

Toplantıda Türkiye’deki meclis yemini krizini de dile getirdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, toplantıya katılanların kendisine ‘Türkiye’de neler oluyor’ diye sorduklarını, karşılığında kendisinin de açıklama yaptığını söyledi. Yunanistan Başbakan Yorgo Papandreu ile görüşmesinde hem Türkiye’deki gelişmeleri hem de ekonomik krizdeki Yunanistan’ın sorunlarının konuşulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, Selanik’ten ayrılarak Türklerin yoğun yaşadığı İskeçe’ye geçti.

Lütfü KARAKAŞ- Engin ÖZMEN/SELANİK (Yunanistan), (DHA)

Haberin Devamı