Siyaset 'Kimseyi ötekileştirmeyiz'
Paylaş
'Kimseyi ötekileştirmeyiz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da partisince düzenlenen parti okulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Kılık kıyafeti, rengi, dili, kimliği, inancı ne olursa olsun, bu coğrafyada yaşıyorsa her insan bizim başımızın tacıdır" dedi

Ordu’dan karayoluyla Trabzon’a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir otelde partisince düzenlenen ’Parti Okulu’ toplantısına katılarak kısa bir konuşma yaptı. Katılımcıların alkışlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, parti okulunu bir yıl önce faaliyete geçirdiklerini belirterek, "Sizden arzum şu; Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulları çok iyi biliyorsunuz. Sorumlu bir yurttaş olarak, gazetelerde, televizyonlarda Türkiye’nin sorunlarını görüyorsunuz. Sorunlara çözüm üretecek partinin CHP olduğunu da artık bilmemiz gerekiyor. Hangi sorun varsa çözüm adresi CHP’dir. Size halka dokunmayı, halkın sorunlarıyla ilgilenmeyi, çözüm üretmeyi, çözümü anlatmayı parti okulunda öğretiyorlar. Gittiğiniz yerlerde partililerimize anlatacaksınız ve tüm Türkiye’de yurttaşları kucaklayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halk partisi, Cumhuriyet Halk Partisi. Halktan kopuk değil, halkı kucaklayan, halkın sorunlarına çözüm üreten, halkın sorunlarına kilitlenen partiyiz. Halktan farklı değil, halkın içinden, halkın doğurduğu bir partiyiz. O açıdan halka dokunmanın, halkla beraber olmanın, sorunlarına çözüm bulmanın, halkı dinlemenin yolu da halk gibi yaşamaktır. Burada size o kurslar verilecek."

KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYİZ

CHP’nin eğiticilerinin hiç kimseyi ötekileştirmediğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kılık kıyafeti, rengi, dili, kimliği, inancı ne olursa olsun, bu coğrafyada yaşıyorsa her insan bizim başımızın tacıdır. Bu coğrafyada yaşayan her insana hizmet götürmek zorundayız. Onun sorunlarını nasıl çözeceğimizi ona anlatmak durumundayız. ‘Şuraya gidersek CHP’ye oy vermiyorlar, bunlar şu partiden’ diye asla bakmayacağız. Her yere gideceğiz. Bir kere, iki kere, üç kere gideceğiz. Bir süre sonra göreceksiniz ki biz gitmeden onlar bize gelecekler. Şu derdimiz var, nasıl çözeceğiz diyecekler. Biz de onlara anlatacağız. Çünkü biz ülkenin her sorununa çözüm üreten Türkiye’deki tek partiyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra başka bir otele geçerek bir grup işadamıyla basına kapalı toplantı yaptı.

Ömür AVCI/ TRABZON, (DHA)

Haberin Devamı