Gündem Kirayı ödeyemeyen aile sokakta kaldı

Kirayı ödeyemeyen aile sokakta kaldı

Paylaş
Kirayı ödeyemeyen aile sokakta kaldı

Gaziantep'te, 150 lira kirayı ödeyemeyen 43 yaşındaki Celal Şahan, eşi ve 6 çocuğuyla birlikte evden çıkarıldı

15 gündür sokakta yaşayan ve vatandaşlar tarafından ihtiyaçları karşılanan aile, yetkililerin kendilerine yardım etmesini istiyor. İşsiz olan Celal Şahan, oturdukları evin kirasını ödeyemeyince ev sahibi tarafından çıkarıldı. Eşi, 6 çocuğu ve eşyalarıyla evden çıkarılan Celal Şahan, gidecek yer bulamayınca aynı mahalledeki boş bir araziye çadır kurdu. Celal Şahan, eşi Hatice ve yaşları 5 ile 16 arasında değişen çocuklarıyla birlikte boş araziye kurduğu çadırda, mahalle sakinlerinin yardımıyla barınmaya başladı. Celal Şahan, işsiz olduğu için kirayı ödeyemediğini ve sahibi tarafından evden çıkartıldıklarını söyledi. Şahan, "150 liralık kirayı ödeyemediğimiz için evden çıkarıldık.

Haberin Devamı

Suriyeliler geldiği için kiralar yükseldiğinde dolayı ev bulamadık. Gidecek bir yer bulamayınca da 15 gündür arazide yaşamaya başladık. Defalarca iş aramama rağmen bulamadım. Şimdi mahalle sakinlerinin yardımlarıyla yaşamımızı sürdürüyoruz. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

6 çocuğuyla birlikte sokakta kalan gözü yaşlı anne Hatice Şahan ise geceleri korkarak uyuduklarını belirterek, "Rezillik içerisinde yaşıyoruz. İmkanımız olmadığından bazen yemek yapamıyoruz ve geceleri aç uyuyoruz. Banyo yapmaya bile başka yerlere gidiyoruz. Geceleri korka, korka uyuyoruz. Yetkililer bize yardım etsin" diye konuştu. Şahan ailesinin çocukları da ev hayatını özlediklerini söyleyerek yardımseverlerin desteğini beklediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

DHA-Mehmet BULUT