Dünyada red dacca adıyla bilinen kırmızı muz Asya'nın çeşitli ülkeleri ve Güney Amerika'da yetiştirilen bir muz türü. Kırmızı ya da mora çalan kabukları olan bu muz türünün sayısız faydası var. İşte kırmızı muzun bilinmeyenleri... Kırmızı muz yetiştiriciliği ve tüketimi Orta Amerika 'da çok yaygın ve favori durumdadır. Hafif ahududu aroması ile sarı muz aroması arasında ve pembe kremsi bir yapıdadır. Tat olarak normal sarı muz olarak tüketilen muza yakındır. Kırmızısı da mı varmış dedirten bu muzun şeker oranı daha düşük olduğundan şeker hastaları ve diyettekiler için daha ideal bir tropik meyvedir. Muzun rengi ne kadar kırmızıysa/bordoysa; C vitamini ve beta karoten açısından o kadar zengindir. Ateş, sindirim bozuklukları, kas krampları ve kas gevşekliği gibi durumlarda tavsiye edilen muz, içerdiği potasyum sayesinde atıkların vücuttan dışarı atılmasını kolaylaştırıyor. Kan basıncının düşürülmesini de sağlıyor. Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını destekliyor. Bunun yanında vücut sıvıları arasındaki kimyasal dengenin sürekliliğini sağlıyor. Enerji üretimine yardımcı oluyor. İçerdiği B6 vitaminin eksikliğinde ise yorgunluk, şuur bulanıklığı, sinirlilik, uykusuzluk, kansızlık ve cilt dokusunun bozulması gibi durumlar oluşuyor. Muzun içerisinde bulunan besin maddeleri mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin üretimini artırıyor ve kişiye sakinlik hissi veriyor. Hem doğal antidepresan hem de zayıflatıyor. Kaynak: Mahmure