Siyaset Kış uykusuna yatan hödükler
Paylaş
Kış uykusuna yatan hödükler

Kış uykusuna yatan hödükler

Van Savcısı Ferhat Sarıkaya, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında ‘çete kurup yönetmek’ iddiasıyla iddianame hazırlamıştı.

Haberin Devamı

Bu iddianame sonrası Ferhat Sarıkaya meslekten atılmıştı. Bugün TV’de katıldığı programda Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e “O dönem Adalet Bakanıydınız. Ferhat Sarıkaya’nın meslekten atıldığı HSYK toplantısına neden katılmadınız?” diye soruldu. Cemil Çiçek bu soruyu yanıtlamadı.

KIZDIRAN SÖZLER

Bunun üzerine gazeteci Şamil Tayyar, Cemil Çiçek’e bazı çevrelerin ‘Benzer bütün demokrasi dışı olayların içinde Cemil Çiçek’in adı gündeme geliyor’ dediğini hatırlattı.

Bu sözlere öfkelenen Çiçek “Bir şey diyeceğim ama televizyon müsaade etmiyor. Bu bir...” dedi. Cemil Çiçek şöyle devam etti:

‘HÖDÜK ADAMLAR’

İkincisi, bir kısım adamların özgürlükçülüğü, demokratlığı kendinden menkul. Ben bu tür hödük (korkak) adamlara derim ki, daha ötesine terbiyem müsait değil, 27 Nisan gecesi neredeydiniz? Ayakta olan ben ve benim gibi birkaç adam vardı. Geri kalanlar yorganını kafasına çekmiş, ‘Sabah ola hayrola’ deyip, horul horul kış uykusuna yatan bir kısım mahlukların ileri geri laf etmiş olmalarının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

Haberin Devamı

E-MUHTIRA

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına adaylığı açıklanınca Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden 27 Nisan 2007 gecesi “Cumhurbaşkanı sözde değil özde laik olmalı” denilmişti.

İnternet aracılığıyla verildiği için “e-muhtıra” olarak adlandırılan açıklama sonrası bazı AK Partililerin ortadan kaybolduğu konuşulmuştu.