Gündem 'Kitap okusunlar diye verdim'

'Kitap okusunlar diye verdim'

Paylaş
'Kitap okusunlar diye verdim'

Denizli'de Çivril Lisesi Müdürü Aziz Albayrak, Fethullah Gülen'in "Duru Türkçe" kitabını başarılı öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için verdiğini söyledi

Aziz Albayrak, basında yer alan haberlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "öğrencilere ’cemaat’ diye hitap etmesinin ve kız öğrencilere, erkeklere 75 santimetreden fazla yaklaşmamaları konusunda uyarıda bulunmadığı gibi, böyle bir şeyi ima dahi etmesinin söz konusu olmadığını dile getirerek, bunu iddia edenler hakkında yasal yollara başvuracağını ifade etti.

Okulda başarılı öğrencilere, değerlendirme bölümünde Fethullah Gülen’e ait bir yazı bulunan ’Duru Türkçe’ adlı kitabı hediye ettiğine ilişkin iddiaları değerlendiren Albayrak, şunları kaydetti:

"Kitabı, öğrencilerin Türkçe bilinçlerinin artması için verdim. Okulun onur listesine giren 8 öğrenciye bu kitabı hediye ettim. Öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması, okurken Türk dili konusunda bilinçlenmesini, konuşurken daha güzel, duru Türkçe konuşmalarını sağlamalarına yardımcı olsun diye bu kitabı başarılı olan öğrencilere verdim.

LİSEDE ŞOK İDDİALAR

Kitabın sunuşunda Türk Dil Kurumu Başkanı’nın yazısı var. Verirken ki düşüncemiz, sadece konuşmadaki ve yazmadaki bozuklukları görmeleri ve biraz daha dikkat etmeleri idi.

Kitap, konuşma ve yazı dilindeki yanlışları örnekleriyle anlatıyor. Öğrencilerimiz, bunları görerek, Türkçelerini geliştirirler düşüncesiyle kitabı hediye ettik. Basında iddia edilen değerlendirme yazısı ise kitabın sonunda ve o yazı da dilin önemiyle ilgili çıkan bir mecmuadan alınmış."