Magazin Kızı ve albümü aynı adı taşıyor

Kızı ve albümü aynı adı taşıyor

Paylaş
Kızı ve albümü aynı adı taşıyor

Dünyaca ünlü caz sanatçısı Hollandalı Michiel Borstlap, geçen ay dünyaya gelen kızı Blue ile aynı adı taşıyan son albümünü İzmir'de çıkardı

Geçen yıl, İzmirli Ceylan Pınarlı ile dünya evine giren caz sanatçısı Michiel Borstlap, mutluluğuna mutluluk kattı. Haziran ayında Blue adını verdikleri kızı doğan Michiel Borstlap, yeni albümünü de bebeğinin dünyaya gelmesiyle birlikte çıkardı.

Konser turneleri hariç İzmir’de yaşayan Michiel Borstlap, geçen yıl çıkardığı ’Solo 2010’ ile 100 albüm arasından en iyi 20’ye girmişti. Yeni albümü Blue’nun içindeki parçaları bebeğine bakarak bestelediğini söyleyen Borstlap, "Parçalarımı eşim Ceylan yanımdayken, kızımız Blue’nun hemen başucunda besteledim. Doğum öncesi ve sonrası geçen zaman içinde yaptığım bu yeni bestelerle kızım Blue ile konuştum. İlk parçanın adı sadece Blue. Aslında albümdeki birçok parçanın içinde Blue’nun ismi geçiyor; Shades of Blue, Closer to Blue, Oya’s Blue, Bla Bla Blue, hepsi birbirinden güzel. Bu albüm benim kızıma ilk hediyem" dedi.

Artık İzmirli olduğunu söyleyen Michiel Borstlap, "Birçok defa Ankara Caz Festivali’nin bir parçası olma şerefine eriştim, TRT tarafından da yayınlanmıştı. İstanbul Caz Festivali’nde de aynı şekilde, en son geçtiğimiz Kasım ayında Borusan’da solo konserim oldu. Umarım İzmir Caz Festivali’ne de davet edilirim bir gün. Geçtiğimiz festivalin bir bölümünde buradaydım, izledim, gayet profesyonel görünüyor" dedi.

Pat Metheny, Wayne Shorter, Gino Vannelli and Herbie Hancock gibi isimlerle albüm çalışmalarını yürüten Michiel Borstlap, "Şimdiden tebrik telefonları geliyor. Eminim bu albümün satışı da 150 bin gibi rakama ulaşır. Pembe bulutların üstünde, Blue kollarımızda eşimle oturup yıldızları seyrettiğimizi hatırlıyorum o gece. Ve birden ay kıpkırmızı oldu, doğduğu gece ay tutulmuştu. İste o anı asla unutmayacağım. Ama hayatımızın tüm ’O an’ları hatırlanmak içindir. Bu yüzden bu çok özel zamanımı yeni bestelerim üzerinde çalışarak geçirdim. Onlar neler hissettik anlatırlar" dedi.

Eray ARPAŞİN/İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı