Gündem 'Kızım olmadan asla'

'Kızım olmadan asla'

Paylaş
'Kızım olmadan asla'

İzmirli Dilek Güneş ile Yunan Yorgo evlenip mutlu bir yuva kurmuşlardı. Ancak mutlu yuvada hamilelikle başlayan problemler doğumla birlikte tavan yaptı, çiftin boşanma davası devam ediyor. Şimdi Atina ile İzmir arasında velayet davası sürüyor. / Banu Şen'in haberi...

İzmirli Dilek Güneş ile Selanikli Yorgo Tsakiridis, İzmir’de tanışıp evlenmişti. 3 yıl önce Dilek, hamile kalmıştı. Hamilelikle başlayan sorunlar doğumla krize dönüşmüştü. Babanın ısrarıyla Dilek, Selanik’e taşınmıştı. Bir yıl sonra minik kızıyla ‘kafa dinlemek’ için Türkiye’ye dönen Dilek’e eşi ‘çocuk kaçırma’ davası açmıştı.

Haberin Devamı

2 FARKLI KARAR

Hukuk mücadelesinde, Atina Aile Mahkemesi ‘Çocuk annede kalmalı’ demişti. Aralık’ta Yargıtay ‘Çocuk Yunanistan’a, babaya verilsin’ kararı aldı. “Kızım olmadan yaşayamam” diyen Dilek Güneş 3 yaşındaki Melis (Aikatirina) ile kayıplara karıştı. POSTA, Dilek Güneş’in annesi Muteber Özkan ile görüştü:

KAYIPLARA KARIŞTI

Muteber Özkan “Karar bizi perişan etti. Umudum Anayasa Mahkemesi’nde. Bir bebeğin yeri annesinin yanıdır. Kızım Yunanistan’da baskılara dayanamayınca eşinin de rızasıyla ülkesine dönmüştü. Boşanma davaları sürüyor. Kızım Yargıtay’ın kararını duyunca ‘Ha ölmüşüm ha kızımı benden almışlar’ dedi ve gitti” diye konuştu.

NİNNİ SÖYLEYEMEDİ

Muteber Özkan şöyle devam etti: “Yorgo ve ailesi bebeğin adını, kültürünü kendi isteklerine göre seçmek istedi. Dilek bebeğin adının ‘Melis’, o ‘Aikaterina’ olmasını istiyordu. Kızımın çocuğuna Türkçe ninni fısıldamasına bile izin vermiyorlardı.”

Haberin Devamı