Gündem Kobani'de oyun parkı yapacaktı

Kobani'de oyun parkı yapacaktı

Paylaş
Kobani'de oyun parkı yapacaktı

Suruç'taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Erdal Bozkurt, Ağrı'da toprağa verildi. İstanbul'da inşaat işiyle uğraşan Bozkurt, Kobani'de oyun parkı yapmak için Suruç'taydı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki saldırıda hayatını kaybeden Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF) üyesi Erdal Bozkurt'un (27) cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Cenaze Bozkurt'un memleketi Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Sorguçlu köyüne götürüldü.

Haberin Devamı

Bozkurt için köy camisinde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarıyla HDP Ağrı milletvekilleri Berdan Öztürk ve Mehmet Emin İlhan, Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk, HDP il ve ilçe temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Bozkurt'un cenazesi, kılınan namazın ardından köy kabristanlığında toprağa verildi.

İstanbul'da inşaat işi yapan evli ve 3 çocuk babası Bozkurt, Kobani'de oyun parkı yapmak için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gitmişti.

CENAZELER DEFNEDİLİYOR

32 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden Osman Çiçek (22) ve Kasım Deprem (23) ise Suruç Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Nazlı Akyürek ve Veysel Özdemir Diyarbakır'da, Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur ise Mardin'de defnedildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır'daki cenaze törenine katılanlar arasında HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel de vardı. Mardin'deki törene ise, HDP Mardin milletvekilleri Enise Güneyli, Erol Dora, Gülser Yıldırım ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk katıldı.

Saldırıda hayatlarını kaybeden HDP Bursa Milletvekili adayı Metin Kılıç'ın eşi Ferdane ve Oğlu Nartan'ın cenazeleri, Bursa'da.

Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'ne, ardından da feribotla Yalova Topçular Feribot İskelesi'ne götürülen cenazeler, Metin Kılıç ve Bursa'dan giden yaklaşık 70 araçlık konvoyla, Bursa Belediyesi Cenaze Hizmetleri binasına teslim edildi.

Suruç’taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Cemil Yıldız, İsmet Şeker, Koray Çapoğlu, Nartan Kılıç, Ferdane Kılıç ve Nazegül Boyraz'ın cenazeleri uçakla İstanbul’a getirildi.

Cenazeler, İstanbul Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nden HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP ve CHP temsilcileri ile gençlerin yakınları ve arkadaşları tarafından alındı.

Yıldız ve Şeker'in cenazeleri Çarşamba günü Gazi Cemevi'ndeki törenden sonra Gazi Mezarlığı'na defnedilecek. Çapoğlu'nun cenazesi ise uçakla memleketi Trabzon'a gönderildi.

Haberin Devamı

Nartan ve Ferdane Kılıç'ın cenazeleri Bakırköy Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla memleketleri Bursa'ya, Boyraz'ın cenazesi de Maltepe Gülsuyu Cemevi'ne götürülecek.