Dünya Köln meydanında Alman bayraklı tabut eylemi

Köln meydanında Alman bayraklı tabut eylemi

Paylaş
Köln meydanında Alman bayraklı tabut eylemi

Almanya’nın Dortmund kentinde yaşayan aktivist Bilgili Üretmen, sembolik olarak hazırladığı Alman bayraklı ve üzerinde Alman askerlerinin fotoğrafları yer alan tabutları Köln şehir merkezinde sergiledi

Köln’deki Heumarkt Meydanı’nda düzenlenen eylemde sergilenen tabutlar, çevredekilerin şaşkın ve meraklı bakışlarının hedefi oldu.

'ALMAN MEDYASI PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK TANITMIYOR'


Eylemi düzenleyen Üretmen, "Alman medyası halka burada maalesef PKK’yı terör örgütü olarak tanıtmıyor. Bu eylemle Almanların, şehit haberleriyle üzülen Türkleri anlamasını amaçlıyorum. Buranın halkı bizim terör saldırıları karşısında ne yaşadığımızı maalesef anlamıyor. Şehit haberlerini göstermiyorlar, yaptıkları terör eylemlerini göstermiyorlar. Bunlar DEAŞ’a karşı savaştı, bunlar iyi terörist imajı veriyorlar. Terörün iyisi kötüsü olmaz." dedi.

'POLİS TERÖR ÖRGÜTÜNE GÖSTERİ İZNİ VERDİ'


Gazetecilere yaptığı açıklamada Üretmen, şunları söyledi:

"Almanlara afiş dağıtıp terör örgütünün kanlı eylemlerini anlatıyoruz ve onlara diyoruz ki bugün burada gördüğünüz tabutlar boş ancak bizim Türkiye’de tabutlarımız gerçek. Mecbur kaldığımız operasyonu anlamalarını istiyoruz. Polisi denemek ve halkın bizimle empati kurması için için DEAŞ bayrağına benzer bir beze menemen tarifi yazarak eylem yapmaya kalktım, yasakladılar. Ancak aynı polis birkaç kilometre ileride PKK terör örgütüne gösteri izni verdi ve paçavralarını salladılar. Bu çifte standardı kınıyoruz. PKK’yı terör örgütü olarak göstermeyen Alman medyasını protesto ediyoruz."


Üretmen ayrıca "hain" teröristlerin "gerçek yüzünü" gösterene kadar, büyük şehirlerdeki önemli meydanlarda, bu tür dikkat çekici eylemlerine devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı