Gündem Komisyonda gerginlik! Süleyman Soylu'dan HDP'li vekillere sert yanıt

Komisyonda gerginlik! Süleyman Soylu'dan HDP'li vekillere sert yanıt

Paylaş
Komisyonda gerginlik! Süleyman Soylu'dan HDP'li vekillere sert yanıt

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP'li milletvekilleri arasında tartışma çıktı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2019 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

Haberin Devamı

Görüşmeler sırasında HDP'li milletvekilleri ile AK Parti'li milletvekilleri arasında zaman zaman karşılıklı laf atmalar yaşandı.

'TEHDİT Mİ EDİYORSUN BENİ?'

HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay'ın konuşmasında Afrin ile ilgili "işgal" kelimesini kullanmasına İçişleri Bakan Süleyman Soylu tepki gösterdi. Daha önceki konuşmalar sırasında da "Muhalifleri öldürdünüz" denildiğini anımsatan Süleyman Soylu, "Böyle bir ifade kullanamazsınız. Terör örgütünün sözcülüğünü yapmayın burada" dedi.

HDP'li Ebru Günay, Süleyman Soylu'ya "Bana parmak sallama, tehdit mi ediyorsun beni? Ben yasamayım. Neyi nasıl söyleyeceğimizi bilecek durumdayız" karşılığını verdi. Süleyman Soylu'nun da "Buraya provokatör olarak gelmişsin" dediği Ebru Günay, "Bana bunu söyleyemezsin" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

'ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI MI GELDİK?'

Süleyman Soylu, "Şehit veren, gazileri olan bir İçişleri Bakanı olarak söylerim. Bu ülkenin bir ferdi olarak derim. Millete saygılı olun. 'Muhalifleri öldürdünüz, işgal' diyeceksiniz... Neyin işgaliymiş? Hangi ülkeden bahsediyorsunuz? Hangi işgalden bahsediyorsunuz? 14 yaşındaki çocuklara Karayılan'ın nasıl tecavüz ettiğinden bahsedin. Öldürülen öğretmenlerden, işçilerden bahsedin. Gelip bakan buraya oturacak, istediğinizi söyleyeceksiniz. Elimiz kolumuz bağlı mı geldik?" dedi.