Gündem Köyde kuduz tilki paniği

Köyde kuduz tilki paniği

Paylaş
Köyde kuduz tilki paniği

Manisa'da hayvanlara saldıran tilkinin kuduz olduğu anlaşılınca bir köy karantinaya alındı

Manisa'nın Demirci İlçesi'nde, hayvanlara saldıran tilkinin kuduz olduğunun ortaya çıkması üzerine bir köy karantinaya alındı.

Haberin Devamı

Demirci İlçesi'ne bağlı Ulacık Köyü sakinleri, dün saat 00.30 sıralarında koyunlara saldıran tilkiyi silahla vurarak öldürdü. Köylüler, durumu İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Yetkililer. köye gelip ısırılan hayvanları inceledi, tilkinin başı da kesilerek Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Tilkinin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine köy karantinaya alındı.

Demirci İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim M. Akif Şenyürek, yapılan incelemede tilkinin kuduz olduğunun belirlendiğini belirterek, "Köyde gerekli idari ve fenni tedbirler alındı. Kordon ve karantina tedbirleri uygulamaya konuldu. Küçükbaş hayvanlar ve kanatlı hayvanlar için üç ay süreyle, büyükbaş hayvanlar, tek tırnaklı hayvanlar ve etçil hayvanlar için de altı ay süreyle hayvan girişi ve çıkışı yasaklandı. Köyde aşılama ve hastalık ile ilgili eğitim çalışmaları yapılmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Duruma anında müdahale edilip gerekli tedbirlerin alınması köylüler tarafından takdirle karşılandı.

Kamil AKYOL / DEMİRCİ (MANİSA), (DHA)