Gündem Kozinoğlu hayatını kaybetti

Kozinoğlu hayatını kaybetti

Paylaş
Kozinoğlu hayatını kaybetti

ODA TV davasının tutuklu sanığı, eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu Silivri Cezaevi'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Silivri Cezaevi infaz kurumu 1 nolu F tipinde tutuklu bulunan Kaşif Kozinoğlu’nun akşam saatlerinde fenalaştığı öğrenildi. Fenalaşma üzerine görevliler tarafından cezaevi doktorlarına ve savcılığına haber verildi.

İLK BELİRLEME: KALP KRİZİ

İlk belirlemelere göre kalp krizi geçirdiği öğrenilen Kozinoğlu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Cezaevi savcılığının ve yönetiminin incelemelerinin ardından Kozinoğlu Adli Tıp kurumuna gönderildi.

22 KASIM'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKTI

ODA TV davası kapsamında tutuklu bulunan Kozinoğlu 22 Kasım 2011’de davanın ilk duruşmasından hakim karşısına çıkacaktı. Kozinoğlu dava kapsamında, terör örgütü üyeliği ve devletin gizli belgelerinin sızdırmaktan suçlanıyordu.

GİZEMLİ İSİM

Eski bir bordo bereli olan Kaşif Kozinoğlu, binbaşı rütbesi ile Özel Kuvvetler’den emekli olduktan sonra Milli İstihbarat Teşkilatı’na girdi.

Özel Harp Dairesi’nde görev alan Kozinoğlu, teşkilatın yurtdışında görev yapacak biriminin kuruluşunda yer aldı.

Kaşif Kozinoğlu, bir süre Asya Ülkeleri Daire Başkanı Vekilliği görevinde bulundu. Muharebe

BİR TEK FOTOĞRAFI VARDI

Arama Kurtarma Birliği'nin kuruculuğunu da yapan Kozinoğlu, 1994 yılından itibaren yurtdışı görevlerinde bulundu.

“Ergenekon” soruşturmasında ifadesi alınana kadar Kaşif Kozinoğlu’nun medyada bir tek fotoğraf dışında (Küçük ve görüntü kalitesi düşük) hiçbir görüntüsü bulunmuyordu.

DHA