Gündem KPSS tercihleri ne zaman alınacak? Kılavuz yayınlandı mı?

KPSS tercihleri ne zaman alınacak? Kılavuz yayınlandı mı?

Paylaş
KPSS tercihleri ne zaman alınacak? Kılavuz yayınlandı mı?

KPSS tercihleri için geri sayım başladı. Birçok sınavın sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adayları tercih heyecanı sardı. Yüz binlerce memur adayı şimdi "KPSS tercihleri ne zaman alınacak?" sorusunu yöneltirken kılavuzun yayınlanıp yayınlanmadığını sorguluyor.

Her yıl belirli dönemlerde KPSS tercihleri alınıyor. Son olarak 26 Haziran 5 Temmuz tarihleri arasında alınan KPSS tercihlerinin ardından KPSS/2 tercihlerinin tarihleri merak ediliyor. Yüz binlerce kişiyi heyecan sararken ÖSYM tercih tarihlerini açıkladı.

Haberin Devamı

İŞTE KPSS TERCİH TARİHLERİ

KPSS-2018/2: Devlet Personel Başkanlığı bazı kurum ve kuruluşlarına 2. yerleştirme tarihi ÖSYM'nin sınav takvimi bölümünde yayınlandı. Takvime göre tercihler, 11 Aralık 2018 tarihinde başlayıp 20 Aralık 2018 günü gece saatinde son bulacak. KPSS tercih kılavuzunun da tercihlerin başlama tarihiyle birlikte yayınlanması bekleniyor.

PUAN VE TERCİH SIRASINA BAKILACAK

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.

Haberin Devamı

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir.

Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.